Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στον Μαϊστρο Αλεξανδρουπόλεως (φωτο)

Loading...


Την 17η Ιουλίου η Εκκλησία μας εόρτασε την μνήμη της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης και στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε ο ομώνυμος Ναός στον Μαΐστρο Αλεξανδρουπόλεως. Στον Ναό φυλάσσεται εδώ και πολλά χρόνια η θαυματουργή εικόνα της Αγίας, ενώ από πέρισυ έχουμε την ευλογία να φυλάσσεται και τεμάχιο εκ των ιερών λειψάνων της Αγίας και συγκεκριμένα ένα δάκτυλο, που δωρήθηκε στην Μητρόπολή μας από την Μητρόπολη Ριμνικίου του Πατριαρχείου Ρουμανίας.

Κάθε χρόνο στον Μαΐστρο τελείται μεγάλη Πανήγυρις με επίκεντρο τις εκκλησιαστικές ακολουθίες στον Ναό της Αγίας Μαρίνας με την συμμετοχή χιλιάδων πιστών. Φέτος, η μνήμη της Αγίας Μαρίνης εορτάσθηκε πανηγυρικά το διήμερο 16 και 17 Ιουλίου. 

Την Τρίτη 16 Ιουλίου το απόγευμα τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου και τη συμμετοχή πολλών κληρικών και πλήθους πιστών που περίμεναν υπομονετικά στην ουρά δύο και τρεις ώρες για να προσκυνήσουν την Εικόνα και το Λείψανο της Αγίας. Μετά το πέρας του Εσπερινού και μετά από ημίωρη διακοπή άρχισε Αγρυπνία με Πανηγυρικό Όρθρο και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Μητροπολίτης μας μέχρι τη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουλίου, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, τελέσθηκε το πρωί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης μας, ενώ το βράδυ της Τετάρτης τελέσθηκε Αγρυπνία, με Εσπερινό, Όρθρο και Θεία Λειτουργία. Χιλιάδες κόσμου πέρασε κατά το διήμερο από τον Ναό της Αγίας Μαρίνας, ο οποίος ήταν διαρκώς ανοικτός, για να προσκυνήσουν την σεβασμία εικόνα και το ιερό λείψανο και να λάβουν την χάρη της Αγίας στη ζωή τους.

alt
alt
alt
alt