Η εορτή της Αγίας Μαρίνας στη Μητρόπολη Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η ιερά μνήμη της , στον περίλαμπρο Ιερό Ναό της νεοσυσταθείσης ομωνύμου Ενορίας στην Πάτρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της , την παραμονή, 16.7.2019, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, υπό του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, ο οποίος εκήρυξε και τον θείο λόγο.

Το βράδυ ετελέσθη Ιερά Αγρυπνία, ιερουργούντος του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Πολυκάρπου Τσιμιτσού, Προισταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Πατρών.

Ανήμερα, 17.7.2019, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο αναφερθείς στο μαρτύριο της Αγίας Μαρίνης και στην αγάπη της για τον Νυμφίο Χριστό.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Μετά τον Εσπερινό και τα Εγκώμια της Αγίας, έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος του Ιερού Λειψάνου της, ενώ ο εορτασμός έκλεισε με παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα που παρουσίασαν τα χορευτικά τμήματα Πολιτιστικών Συλλόγων της πόλεως και της περιοχής.tilegrafima.gr