Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Άρτης

Loading...


Κατόπιν της Διαβεβαιώσεως του νέου Μητροπολίτου Άρτης κ. Καλλινίκου ενώπιον της Αυτού Εξοχότητος του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ.κ.Προκοπίου Παυλόπουλου σήμερα Δευτέρα 7 Νοεμβρίου, η τελετή ενθρονίσεως Αυτού έχει ορισθεί να λάβει χώρα με κάθε επισημότητα και μεγαλοπρέπεια το Σάββατο 19 Νοεμβρίου  του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, του Τοποτηρητού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου πρώην Άρτης κ.κ. Ιγνατίου, Αρχιερέων της Εκκλησίας της Ελλάδος, τοπικών Αρχόντων, εκπροσώπων των Σωμάτων Ασφαλείας, των τοπικών Συλλόγων και Φορέων της περιοχής, κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα.

Σάββατο 19 Νοεμβρίου
Ώρα 11:30 π.μ.: Επίσημη υποδοχή του νέου Μητροπολίτου υπό του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη στην πλατεία Σκουφά (έναντι του ιστορικού Βυζαντινού Ιερού Ναού της Παρηγορητίσσης). Προσφώνηση από τον κ. Δήμαρχο και αντιφώνηση του νέου Μητροπολίτου. Στη συνέχεια θα σχηματιστεί πομπή προς τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου θα λάβει χώρα το κύριο μέρος της τελετής Ενθρονίσεως.

Κυριακή 20 Νοεμβρίου
Ώρα 7:00 π.μ.: Ο νέος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος θα προεξάρχει της Ακολουθίας του Όρθρου και του πολυαρχιερατικού συλλείτουργου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης. Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα δεχθεί τα σεβάσματα του Κλήρου των Αρχόντων και του ευσεβούς λαού, στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Αγίου Δημητρίου.