Η Αποκαθήλωση στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Ναύπλιο (φωτο)

Loading...


Φωτορεπορτάζ του Ευάγγελου Μπουγιώτη

Με άκρα ταπείνωση και σε κλίμα φόρτισης στον Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου έγινε η ακολουθία της αποκαθήλωσης χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ελευσίνος  Ιερόθεου από το πατριαρχείο Αλεξανδρείας την Μεγάλη Παρασκευή 2 Μαΐου 2013.

Στο τέλος της ακολουθίας ο Επίσκοπος  ευχήθηκε στο εκκλησίασμα Καλή Ανάσταση. Μαζί με τον επίσκοπο την τελετή της αποκαθήλωσης τέλεσε κι ο Ιερέας του ναού πρωτοπρεσβύτερος πατέρας Βασίλειος  Σουλάνδρος. Παρών κι ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης του Δήμου Ναυπλίου Χρ. Γραμματικόπουλος.

Η Αποκαθήλωση έγινε με πρωτοβουλία του Ιωσήφ από την Αριμαθαία και του Νικόδημου, που ήταν σύμφωνα με τις διηγήσεις των ευαγγελιστών Ιουδαίοι άρχοντες και κρυφοί μαθητές του Χριστού. Ο Ιωσήφ ζήτησε από τον Πιλάτο το σώμα του Ιησού για να το κηδέψει. Ο Πιλάτος του έδωσε την άδεια και στη συνέχεια μαζί με τον Ιωσήφ κατάβασαν το σώμα του Ιησού από το Σταυρό, το τύλιξαν με «σινδόνη καθαρά» και το απόθεσαν στο κενό μνημείο που διατηρούσε υπό την κατοχή του ο Ιωσήφ.

alt
alt
alt
alt