Η απάντηση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης για τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Πλωμαρίου

Loading...


Με επιστολή του προς μέσα ενημέρωσης της Λέσβου και η οποία κοινοποιήθηκε και στα υπόλοιπα μέσα, ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος αναφέρεται στο ζήτημα που έχει προκύψει με τα Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Πλωμαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος παίρνει θέση και δίνει τη δική του απάντηση στα όσα λέγονται στο νησί το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικά:

ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ΔΙΑ ΤΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ

Περιγραφή μηνύματος
Προς
τον κ. Μαρίνον Ορφανόν
Δημοσιογράφον της Εφημερίδος
«Ε Μ Π Ρ Ο Σ»
Ε ν τ α υ θ α.

Εις απάντησιν άρθρου σας στην Εφημερίδα «ΕΜΠΡΟΣ» της 31ης Μαιου 2017 στην 1η σελίδα σχετικά μετά Φιλανθρωπικά Ιδρύματα Πλωμαρίου και με τον τίτλον «Υπάρχει χάσμα με φόντο την διαχείρηση τους» οφείλω να σας πληροφορήσω ως και τους ανανώστες σας, δι’αυτό και ζητώ να το δημοσιεύσητε στην 1η σελίδα του «ΕΜΠΡΟΣ».

α) Με βάση το Καταστατικόν των Φ.Ι.Π., Πρόεδρος του Δ. Σ. είναι ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης.

β) Ο Αντιδήμαρχος εξελέγη πριν τρία ( 3 ) χρόνια ως και τα λοιπά Μέλη του Συμβουλίου, επομένως δεν είναι ισόβια Μέλη του Δ. Σ., πλην της νυν Προέδρου Πλωμαρίου η οποία προτείνεται από τον Δήμο Λέσβου.

γ) Με βάση αυτά τα δύο αντιλαμβάνεσθε ότι αυτό που γράφεται ότι υπάρχει «χάσμα με φόντο την διαχείρηση τους» δεν αφορά την Εκκλησίαν και τον Μητροπολίτην αλλά τον Αντιδήμαρχον.

δ) Δεν γνωρίζετε ότι ο Αντιδήμαρχος ως Αντιπρόεδρος των Φ.Ι.Π. εκάλεσε τον Πρόεδρο σε Συνεδρίαση, ενώ ως γνωρίζεται ο Πρόεδρος καλεί τα Μέλη σε Συνεδρίαση ως δηλούται στο Καταστατικό.

Διαβάστε εδώ:  Στα άκρα η αντιπαράθεση του Μητροπολίτη Μυτιλήνης με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου

ε) Η Ταμίας στο Δ. Σ. χωρίς απόφαση του Δ. Σ. και υπογραφή δική μου ανέλαβε και μετέφερε τα χρήματα.

στ) Με τον Αρχιερατικό Επίτροπο μου Πρωτοπρ. π. Ευστάθιο Μεταξή και εκλεγμένο Μέλος του Δ. Σ., προφορικά παρεκάλεσα να κάνουν τα δέοντα για την εκμίσθωσιν του ελαιοκάρπου και μάλιστα και εγγράφως παρήγγειλα διά την ενοικίασιν του ελαιοκάρπου χωρίς να κανούν τίποτα απολύτως.

ζ) Όταν εξελέγη το νέον Δ. Σ. πριν μία τριετίαν ο π. Ευστάθιος έδωσε εις όλα τα Μέλη κλειδί του Γραφείου όταν όμως με εισήγηση του Αντιδημάρχου άλλαξαν Γραφείο δεν μου παρέδωσαν το κλειδί του Γραφείου ούτε στον π. Ευστάθιο, ενώ τα υπόλοιπα Μέλη είχαν το δικαίωμα να εισέρχονται στο νέο Γραφείο.

η) Η προκήρυξη διά την τακτική συνέλευσιν του Αδελφάτου έγινε σύμφωνα με το άρθρον 6 του Καταστατικού των Φ.Ι.Π.

Κατόπιν όλων αυτών αντιλαμβάνεσθε ότι τα Φ.Ι.Π. δεν είναι «τσιφλίκι μας» όπως γράφετε αλλά «τσιφλίκι» άλλων για ιδίους σκοπούς.

Το Ίδρυμα μέχρι σήμερα προσέφερε πολλά στους ανθρώπους του Πλωμαρίου και της περιφερείας και θα συνεχίσει να προσφέρει όπως όλα τα Ιδρύματά μας.

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ Ο Μυτιλήνης Ι Α Κ Ω Β Ο Σ

Κοινοποίησις:1) κ. Μανώλην Μανώλαν Εκδότην και Δ/ντην της Εφημερίδoς.
2) κ. Πέτρον Πιτσιλαδήν.
3)Εφημερίδες:1) Δημοκράτης, 2) Νέα της Λέσβου, 3) Πολιτικά, 4) Φωνή της Λέσβου.