Ι.Μ. ΧΙΟΥ: Εωρτάσθη στη Χίο με εύλάβεια και κατάνυξη και με αυστηρή τήρηση των υγειονομικών μέτρων η Επέτειος των εκατό χρόνων από της Οσιακής Κοιμήσεως τού Αγίου Ιεράρχου Νεκταρίου, Επισκόπου Πενταπόλεως, ο οποίος άρρηκτα συνεδέθη με τη Χίο, αφού ως λαικός διετέλεσε Δάσκαλος στο χωριό Λιθί και, στη συνέχεια, εκάρη Μοναχός στην Ιερά Νέα Μονή, της οποίας υπήρξε και Γραμματεύς και εχειροτονήθη Διάκονος στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου, όπου φυλάσσονται και Αρχιερατικά του Άμφια.
Ακολούθησε η πανεπιστημιακή φοίτησή του, με χορηγία Χίου ευπατρίδη και, παρά τα αρχιερατικά του καθήκοντα, συχνή ήταν η αλληλογραφία με Πατέρες της Χίου, όπως ο Άγιος Άνθιμος, ο Όσιος Παρθένιος, ο Όσιος Παχώμιος κ. α., όπου, μεταξύ άλλων διαφαίνεται η νοσταλγία της ασκητικής του ζωής και της μετ’ αυτών αναστροφής στη Χίο.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μάρκος ετέλεσε Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου και κατά την διακονία του Θ. Λόγου επεσήμανε την σημασία του έργου του χριστιανού και έλληνος διδασκάλου στην διαμόρφωση προσωπικοτήτων ως επιστημόνων και ως αγίων.
Την κυριώνυμη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την Θ. Λειτουργία στον ομώνυμό του Ιερό Ναό στο χωριό Λιθί, όπου εχρημάτισε Δάσκαλος ο Άγιος Νεκτάριος και κατά το Κήρυγμά του ετόνισε την σχέση του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου, στον οποίο έχει αφιερώσει όλο το παρόν έτος, με τον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως, αφού ο Ευαγγελιστής Μάρκος είναι ο Ιδρυτής της Εκκλησίας της Αλεξανδρείας και της Μητροπόλεως Πενταπόλεως, ο δε Άγιος Νεκτάριος είναι εκείνος που εξέδωκε την αρχαία Θ. Λειτουργία του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Μάρκου το έτος 1890.
Επίσης, ο Σεβασμιώτατος εξήγγειλε την απονομήν της τιμητικής διακρίσεως του Σταυρού του Αγίου Ισιδώρου στο Δημοτικό Σχολείο Λιθίου, του οποίου ο Άγιος Νεκτάριος εχρημάτισε Δάσκαλος.