Γόρτυνος Ιερεμίας: Ο Χριστός είναι το κλειδί ερμηνείας της Π. Διαθήκης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την παρουσία πυκνού ακροατηρίου πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016, στην «Κροκίδειο» αίθουσα, η τρίτη από τις συνάξεις, που συγκαλεί η Ιερά Μητρόπολη Κορίνθου προς πνευματικό καταρτισμό των Πιστών με τον γενικό τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού».
Προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Κορίνθου  κ. Διονυσίου ήταν ο Σεβασμιώτατος , του οποίου η εμπεριστατωμένη εισήγηση με Θέμα: «Ο στην Παλαιά Διαθήκη», λόγω της πολυετούς ενασχόλησής του με την και της εξειδίκευσής του στην Εισαγωγή και την Ερμηνεία αυτής, ως Πανεπιστημιακού Καθηγητού, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών μέχρι τέλους.

Ο Σεβ. κ. Ιερεμίας λαμβάνοντας αφορμή από την «Μητρόπολη των εορτών», τα Χριστούγεννα, παρουσίασε, με απλό αλλά βαθύ θεολογικό λόγο, τις αποκαλύψεις του «ασάρκου Λόγου» στην Παλαιά Διαθήκη, του Μεσσία δηλαδή, ο οποίος ενεργούσε ως άσαρκος μεν και προτυπούμενος δια στόματος των Προφητών, ένσαρκος δε και φανερούμενος στην Καινή Διαθήκη, υπό της Αγίας Θεοτόκου και Αειπαρθένου Μαρίας. Ο Χριστός, τόνισε ο Σεβασμιώτατος, είναι το κλειδί ερμηνείας της Π. Διαθήκης, αφού αυτή ερμηνεύεται μόνο υπό το φώς της Καινής, ενώ η αξία της Παλαιάς Διαθήκης και το μεγαλείο της βρίσκονται στις πολλές Προφητείες της, που μιλούν για τον Μεσσία Ιησού Χριστό, μερικές από τις οποίες, με βαθειά γνώση και πατερική ερμηνεία, ανέλυσε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Διονύσιος, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Σεβ. Μητροπολίτη Γόρτυνος κ. Ιερεμία, τον προσκάλεσε να είναι και πάλι ομιλητής στις συνάξεις αυτές. Ακολούθησε διάλογος, τον οποίον συντόνισε ο κ. Διονύσιος, και εν συνεχεία απεύθυνε προς τους παρισταμένους τις εόρτιες ευχές Του εν όψει των εορτών του Αγίου Δωδεκαημέρου.