Γιορτάζει η Παναγιά της Θράκης (BINTEO)

Loading...


ΟΙ  ΠΑΝΕ ΝΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ

Με κάθε μέσο σπεύδουν οι πιστοί σήμερα Δευτέρα 22 Αυγούστου, παραμονή της γιορτής των εννιάμερων της Παναγίας στην μονή Βαθυρρυάκος, δεκαπέντε χιλιόμετρα έξω από την , στην εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης, για να προσκυνήσουν την εικόνα που στην επιφάνειά της απεικονίζεται η Παναγία Βρεφοκρατούσα ή κατ’ άλλους Γλυκοφιλούσα.

 Αυτό το μοναστήρι αποτελεί τόπο συνάντησης των απανταχού Θρακών την ημέρα της γιορτής της, που συνιστά τη μεγαλύτερη γιορτή της περιοχής και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στις 23 Αυγούστου. Στη μονή, που μετά από χρόνια εγκατάλειψης έχει κατοικηθεί από τις τρεις μοναχές, που σε συνεργασία με την μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής έχουν δώσει μια νέα όψη στον χώρο, οι πιστοί σήμερα διαπιστώνουν τον εξωραϊσμό που έχει επιτευχθεί στις υπάρχουσες υποδομές, κάνοντας τη μονή πιο όμορφη και επισκέψιμη. Πλήθος πιστών συρρέει σήμερα στο μοναστήρι από νωρίς το πρωί, ενώ η προσέλευση του κόσμου αναμένεται να κορυφωθεί σήμερα το απόγευμα και αύριο ανήμερα της γιορτής.

Σήμερα στις 7 το απόγευμα μητροπολίτης θα χοροστατήσει κατά την ακολουθία του εσπερινού στην πανηγυρίζουσα μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος, αφού προηγουμένως υποδεχθεί την θαυματουργή εικόνα της Θεομήτορος έξωθεν της μονής. Την Τρίτη, 23/08/2016 το πρωί ο μητροπολίτης θα ιερουργήσει στην μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.