Φθιώτιδος: »Χρειαζόμαστε έναν προστάτη σαν τον Άγιο Νικόλαο»

Loading...


Την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας, κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του, ο Σεβασμιώτατος Μητρο­πολί­της μας κ. Νικό­λαος, τελέσθηκε Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός  στον τέως Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαμίας, στον οποίο χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας και συμμετείχαν πολλοί ιερείς της Μητροπόλεως μας και από άλλες Μητροπόλεις.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή τον στίχο του Δοξαστικού της εορτής «Χαίροις των θλιβομένων θεία χαρμοσύνη και των αδικουμένων θερμότατος προστάτης» αναφέρθηκε τις αρετές του Αγίου Νικολάου τονίζοντας ότι την περίοδο που διανύουμε χρειαζόμαστε έναν τέτοιο προστάτη, έναν τέτοιο κυβερνήτη, να γίνει χαρμοσύνη θεία σε εκείνους που θλίβονται και κυρίως να προστατέψει τον απλό λαό που αδικείται με τις υπέρογκες φορολογίες και την κακομεταχείριση των εχόντων τον πλούτο και των κυβερνόντων του κόσμου. 

Αμέσως μετά την ομιλία απένειμε το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου στον Αρχιερατικό Επίτροπο Οπουντίων και Μαλεσίνης π. Αθανάσιο Λατσούδη με την συμπλήρωση 10 ετών ιερωσύνης και εις επιβράβευση της προσφοράς του στην Εκκλησία.

Ιδιαιτέρα ικανοποίηση προκάλεσε η τιμητική διάκριση στο εκκλησίασμα, μεταξύ των οποίων ήταν και πολλοί κάτοικοι της Μαλεσίνας, οι Μοναχές της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Μαλεσίνας και πολλοί νέοι πνευματικά παιδιά του π. Αθανασίου.

Μετά τον Εσπερινό το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε μικρή δεξίωση στο ωραίο Πνευματικό Κέντρο, όπου ο Σεβασμιώτατος δέχθηκε τις ευχές του Ιερού Κλήρου, των επισήμων και του λαού.