Φθιώτιδος Νικόλαος προς Εφημερίους: Δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της προσευχής στα σχολεία (ΦΩΤΟ)

Η πρώτη μηνιαία για το Νέο Εκκλησιαστικό Έτος πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου στο Ιερό προσκύνημα .

Της συνάξεως προηγήθηκε Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Λαμίας Πρωτ. π. Παναγιώτης Σερέτης με τον Ιεροδιάκονο π. Δημήτριο Ατματζίδη, χοροστάτησε ο , έψαλλε δε χορός καλλίφωνων κληρικών και συμμετείχαν άπαντες οι των Αρχιερατικών Περιφερειών Λαμίας, Θερμοπυλών & Ροδίτσης, Υπάτης, Λιανοκλαδίου, Στυλίδος και Πελασγίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα στο προαύλιο του Ιερού Προσκυνήματος.

Ακολούθησε το πρώτο μέρος του συνεδρίου. Στην εισηγητική του ομιλία ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην έλευση του Αγίου Πνεύματος και στην πνευματική ζωή την οποία θα πρέπει να διάγουν οι ιερείς. Αναφέρθηκε επίσης στο ανακύψαν θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών και της πρωινής προσευχής και διαβεβαίωσε τους ιερείς πως δεν υπάρχει θέμα κατάργησης της πρωινής προσευχής στα σχολεία.

Ακολούθησε το δεύτερο μέρος της συνάξεως όπου ο Σεβασμιώτατος ενημέρωσε τους Ιερείς για ποιμαντικά και διοικητικά θέματα, καθώς και για διάφορες εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως που θα λάβουν χώρα στο μέλλον, με πρώτη το ΙΣΤ’ Πανελλήνιο Λειτουργικό Συμπόσιο στελεχών των Ιερών Μητροπόλεων που θα πραγματοποιηθεί το τριήμερο 19-21 Σεπτεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού – Διοικητικού κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως. Οι ιερείς υπέβαλλαν τα ερωτήματα του προς τον Σεβασμιώτατο και διεξήχθη εποικοδομητικός διάλογος. Τέλος σε όλους διενεμήθη φάκελος με έντυπο υλικό.

img_0017_27.jpg
img_0028_30.jpg
img_0056_27.jpg
img_0074_25.jpg
img_0085_18.jpg
img_0106_21.jpg
img_0118_11.jpg