Φθιώτιδος Νικόλαος: Ούτε να κακοποιούμε ούτε να θεοποιούμε το σώμα μας (φωτο)

Loading...


Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας

Στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Κάτω Τιθορέας Ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος την Κυριακή 4 Αυγούστου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή και ιδιαιτέρως στη σχέση ψυχής και σώματος. Το σώμα μας ως ναό του Θεού δεν πρέπει να το κακοποιούμε αλλά ούτε να το θεοποιούμε και να το κολακεύουμε.  Ιδιαίτερη επιμέλεια πρέπει να δίνουμε για την φροντίδα της ψυχής, με συνεχή εγρήγορση και μέσα στην Εκκλησία, η οποία αποτελεί το πρώτο σχολείο για τη θεραπεία της.
Πριν από την απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Εφημέριος της Ενορίας Πρωτοπρ. π. Ευάγγελος Τσαπρούνης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και του προσέφερε τιμητική πλακέτα για την συμπλήρωση 40 χρόνων ιερωσύνης.

Κατά την διανομή του αντιδώρου οι πιστοί εξεδήλωναν τον σεβασμό και την αγάπη τους προς τον Σεβασμιώτατο και ευχαριστώντας τον για την παρουσία του, τον παρακαλούσαν να είναι πιο συχνές οι επισκέψεις του στο χωριό τους. Εν τω μεταξύ κατέφθασαν και ιερείς των ομόρων ενοριών οι οποίοι είχαν μία μικρή σύσκεψη με τον Σεβασμιώτατο.

Ακολούθησε κέρασμα από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στο Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας, το οποίο είναι από τα πρώτα Πνευματικά Κέντρα που εγκαινίασε ο Ποιμενάρχης μας.

Στην Θεία Λειτουργία έψαλλε ο Άρχων Μουσικοδιδάσκαλος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πειραιώς κ. Χάρης Νταραβάνογλου, παρέστησαν δε ο τ. Δήμαρχος Ελάτειας κ. Γεώργιος Γώγος,  ο κ. Καλλιακούδας ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Τιθορέας-Ελάτειας, οι εξ Αθηνών καθηγητές Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Μπεκιάρης και κ. Αδάμ Αδάμ, ο Φιλόλογος-Συγγραφέας κ. Αθανάσιος Βελέντζας, μέλη του Συλλόγου Γυναικών Κ. Τιθορέας και πλήθος πιστών.

1
1
1