Φθιώτιδος Νικόλαος: Όλοι οι Τήνιοι είμαστε αχθοφόροι ενός μεγάλου ονόματος (φωτο)

Loading...


Το Σάββατο 2 και την Κυριακή 3 του μηνός  Φεβρουαρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος μετέβη στην Αθήνα ως ομιλητής το Σάββατο, στο Φροντιστήριο Υποψηφίων Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας και την Κυριακή ως Λειτουργός και ομιλητής στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, την οποία οργάνωσε η αδελφότητα των Τηνίων εν Αθήναις, με σκοπό τον εορτασμό της επετείου της ευρέσεως της Θαματουργού Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου εν Τήνω.
Ο Σεβασμιώτατος το Σάββατο το απόγευμα του Σαββάτου μίλησε σε ένα πολυπληθές ακροατήριο νέων με θέμα: «Η διακονία της Υπεραγίας Θεοτόκου στο Μυστήριο της Λυτρώσεως».  Ο υπεύθυνος του Φροντιστηρίου Κατηχητών της Αποστολικής Διακονίας κ. Ιωάννης Βιδάλης, Θεολόγος, παρουσίασε τον Σεβασμιώτατο και εν συνεχεία έγινε η διάλεξη, στο τέλος δε υπήρξε μια εποικοδομητική και ωφέλιμη διαλογική συζήτηση με τα παιδιά που έθεσαν διάφορα ερωτήματα επάνω στο μεγάλο αυτό θέμα του Μυστηρίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Την Κυριακή το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου της οδού Μετσόβου πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία, στην οποία ο Σεβασμιώτατος συλλειτούργησε με τον Τήνιο, Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Μπραζαβίλ και Καμπόν κ. Παντελεήμονα και με άλλους κληρικούς της Αρχιεπισκοπής και της Μητροπόλεως μας. Στο τέλος ο Μητροπολίτης μας ευχήθηκε στους Τηνίους να έχουν πλουσία την Χάρη της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ υπεγράμμισε ότι «όλοι οι Τήνιοι είμαστε αχθοφόροι ενός μεγάλου ονόματος και εξ αυτού εξάγεται ότι έχουμε χρέος όλοι να διαφυλάξουμε αυτήν την πνευματική διαθήκη, δηλαδή την παράδοση που εχάραξε στο νησί η εύρεση της Αγίας Εικόνος, να βελτιώσουμε και να επαυξήσουμε την όλη δραστηριότητα του Πανελληνίου Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας, που ως γνωστόν είναι πολύπλευρη, φιλανθρωπική, πολιτιστική, πνευματική, εκπαιδευτική, εκκλησιαστική και εθνική».
Μετά την αρτοκλασία ευχήθηκε επίσης ο νέος Επίσκοπος κ. Παντελεήμων, ευχαρίστησε για την τιμή που προσκλήθηκε να συλλειτουργήσει με τον Μητροπολίτη μας στον Ναό του Αγίου Βασιλείου και παρεκάλεσε όλους να προσεύχονται για την νέα του αποστολή στην νέα του Επισκοπή.

Μετά την Θεία Λειτουργία σχηματίστηκε πομπή με την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων, τα λάβαρα της αδελφότητος και το αντίγραφο της Εικόνος της Παναγίας, την οποία κρατούσαν οι δύο Αρχιερείς και ύστερα ο Πρόεδρος της Αδελφότητος, Πρόεδροι άλλων Συλλόγων και άλλοι Τήνιοι μέχρι τη μεγάλη αίθουσα της αδελφότητος. Εκεί πραγματοποιήθηκε μια πολύ ωραία ομιλία από την κα. Βιργινία Χαμουδοπούλου – Κωνσταντινίδου, Αρχαιολόγο-Ιστορικό  με θέμα: «Η ιστορική διάσταση της ευρέσεως της Πανσέπτου Εικόνος του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Τήνο, στις 30 Ιανουαρίου 1823». Στο τέλος, ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Παπαδημητρίου κάλεσε τον Σεβασμιώτατο να απευθύνει χαιρετισμό στην ομήγυρη.  Επίσης, χαιρετισμό απηύθυναν ο Θεοφιλέστατος κ. Παντελεήμων και ο Σεβασμιώτατος των Καθολικών κ. Νικόλαος.

Η εορτή έκλεισε με την διανομή άρτου και με πλούσιο γεύμα το οποίο παρέθεσε η αδελφότητα των Τηνίων εν Αθήναις.

Στην εκδήλωση παρέστη ο Τήνιος στην καταγωγή  Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος των εν Αθήναις Καθολικών κ. Νικόλαος, ο Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Ρήγας, ο Αντιδήμαρχος Τήνου κ. Αντώνης Ξενόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παντελεήμων Αρμάος, οι κ. Ιάκωβος και Λάζαρος Ρήγος, Πρόεδροι και μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των πολιτιστικών Συλλόγων της Τήνου εν Αθήναις και πλήθος Τηνίων και φίλων της Τήνου.

1
1
1
1