Φθιώτιδος Νικόλαος: Με πίστη να αψηφήσουμε κάθε κίνδυνο που μπορεί να προκύψει (φωτο)

Loading...


Εορτή Αγίων Θεοδώρων στην Αταλάντη

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών εορτάσθηκε στην πόλη της Αταλάντης η μνήμη των πολιούχων της, Αγίων Θεοδώρων το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος και έψαλλε τετράφωνη χορωδία υπό τη διεύθυνση του κ. Νικολάου Σαμαρτζή.  Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στο δια κολλύβων θαύμα του Αγίου Θεοδώρου του Τήρωνος, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η εορτή των Αγίων Θεοδώρων παραμονή της Ορθοδοξίας, της μεγάλης εορτής του θριάμβου της πίστεως, αποσκοπεί στο να ενισχύσει όλους μας στην ορθόδοξη πίστη και να αψηφήσουμε κάθε κίνδυνο που μπορεί να προκύψει. 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτάνευση της Ιε­ράς Εικόνος των Α­γίων στην πόλη της Αταλάντης, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Αταλάντης.

Στους εορτασμούς παρέστησαν ο Αν. Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι τ. Βουλευτές κα. Τόνια Αντωνίου και κ. Θεόδωρος Χειμάρας, ο Δήμαρχος Λοκρών κ. Νικόλαος Λιόλιος, ο Λιμενάρχης Σκάλας Αταλάντης, εκπρόσωποι του Στρατού και της Αεροπορίας, ιερείς της περιοχής και πλήθος κόσμου.

1
1
1