Φθιώτιδος Νικόλαος: Η Κυριακή είναι ήμερα του Θεού και του ανθρώπου (φωτο)

Loading...


Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Λαμίας ιερούργησε και ωμίλησε την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή της συγκύπτουσας γυναίκας τονίζοντας ότι η θαυματουργική πράξη του Ιησού και ο διάλογός του με τον αρχισυνάγωγο υπογραμμίζουν το καθήκον του εκκλησιασμού της Κυ­ρια­κής που δυστυχώς, ιδιαίτερα στις μέρες μας, έχει πολύ παραμε­λη­θεί και ατονήσει. Όλες οι άλλες ημέρες της εβδομάδας είναι αφιερωμένες στην ερ­γα­σία και στη βιοπάλη.
Τις ευλογεί ο Θεός για να εργαζόμαστε τα έργα του σώματος, τα αναγκαία για τη ζωή. Την εβδόμη όμως, την Κυ­ρια­κή δηλαδή, θέλει να την αφιερώνουμε στην εργασία της ψυ­χής. Η Κυριακή πρέπει να είναι για τον κα­θένα μας ημέρα λατρείας του Θεού, αγάπης του πλησίον και πνευματικής φροντίδας του εαυτού μας.

1

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εξέφρασε τη χαρά του που βρέθηκε στην Ενορία της Αγίας Παρασκευής, ευχαρίστησε τους πιστούς για την ανταπόκρισή τους στον Έρανο Αγάπης με τον οποίο ενισχύονται οι αναξιοπαθούντες αδελφοί μας, τα ιδρύματα της Ιεράς Μητροπόλεως και τα ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία και τους συνεχάρη για την Λειτουργία του Κέντρου Αγάπης, με το οποίο στηρίζονται οι έχοντες ανάγκη ενορίτες.

1

Ακολούθως ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο μίας ευσεβούς ενορίτισσας και μετά την διανομή του αντιδώρου παρεκάθησε εις το κέρασμα που προσέφερε το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο στο ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους παρισταμένους επί διαφόρων εκκλησιαστικών, κοινωνικών και ενοριακών θεμάτων.