Φθιώτιδος Νικόλαος: Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι η γέφυρα που ένωσε τον ουρανό με τη γη (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΜΙΚΡΟΥ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Λαμίας μετέβη χθες 3 Αυγούστου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος ς κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τους διακόνους του π. Ευστάθιο και π. Δημήτριο.

            Ο Ποιμενάρχης χοροστάτησε στην Ακολουθία του Μικρού Παρακλητικού κανόνος στην Υπεραγία Θεοτόκο, στο τέλος της οποίας ωμίλησε στους πιστούς για το πρόσωπο της Παναγίας και τις πνευματικές αυτές ημέρες τις οποίες διανύουμε.

« Οι μέρες αυτές που διανύουμε είναι μέρες γλυκές και πνευματικές, διότι μας προετοιμάζουν κατάλληλα για να εορτάσουμε το Πάσχα του καλοκαιριού, την Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου. Δείχνουμε ιδιαίτερη τιμή και ευλάβεια στην Παναγία διότι είναι η Μητέρα του ίδιου του Θεού, η γυναίκα εκείνη που έγινε γέφυρα και ένωσε τον ουρανό με τη γη και δι’ αυτής ήλθε η σωτηρία στο ανθρώπινο γένος. Αυτές τις ημέρες όλοι προστρέχουμε στην γλυκιά αγκαλιά της και αυτή μας ελαφρώνει από τα βάρη που έχουμε στη ψυχή μας. Προσευχόμαστε με πίστη στην Μητέρα Παναγία και είμαστε σίγουροι ότι εκείνη ακούει τις προσευχές μας και γλυκαίνει την ψυχή μας».

Κατά την αναχώρησή του Σεβασμιωτάτου από τον Ιερό Ναό όλοι οι πιστοί προσέτρεξαν να πάρουν την ευχή του και με εγκάρδια συναισθήματα του ευχήθηκαν Καλή Παναγιά.