Φθιώτιδος Νικόλαος: Η Εκκλησία δε σταμάτησε τα έργα ούτε σε περιόδους πολέμων και φτώχειας (φωτο)

Loading...


Η πρώτη ενοριακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από ενορία της Λαμίας στη μεγάλη αίθουσα της τραπεζαρίας του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως έγινε την Κυριακή 3 Μαρτίου το απόγευμα, από την Ενορία της Αγίας Σοφίας Λαμίας.

Η εορταστική εκδήλωση περιελάμβανε παραδοσιακούς χορούς από την Ενορία της Αγίας Βαρβάρας και τσάι με γλυκίσματα όπου προσέφεραν οι κυρίες της Ενορίας. 
Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, ο οποίος συνεχάρη τον Εφημέριο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία της εκδηλώσεως, που αποσκοπούσε στην ανάγκη περαιτέρω δραστηριοποιήσεως της Ενορίας για την αποπεράτωση του Ιερού Ναού, ο οποίος θα είναι το κόσμημα της περιοχής. Τελειώνοντας τον χαιρετισμό του προς τους παρεβρισκομένους ετόνισε ότι η Εκκλησία δε σταμάτησε τα καλά της έργα ούτε σε περιόδους πολέμων ούτε σε περιόδους φτώχειας γιατί αυτά τα ενισχύουν οι πιστοί εκ του υστερήματος τους και τα ευλογεί ο Θεός. Αυτό θα συμβεί και με την Αγία Σοφία. Θα υπάρξει τρόπος με συντονισμό των δυναμένων να συνεχίσουν οι εργασίες αποπερατώσεώς του και σύντομα να δοθεί ο μεγαλοπρεπής αυτός Ναός στη χρήση των πιστών.  

Την ευθύνη των χορευτικών είχε ο καθηγητής της Σχολής Παραδοσιακών Χορών της Μητροπόλεώς μας κ. Κωνσταντίνος Φλώρος, τον οποίο τόσο ο Σεβασμιώτατος όσο και όλοι οι παρευρισκόμενοι συνεχάρησαν για τη συμβολή του διάδοση της παράδοσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλος ο κόσμος εξέφρασε την ικανοποίησή του και τη χαρά του για την ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου έργου, δηλαδή του Πνευματικό-Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως.

1
11