Φθιώτιδος Νικόλαος: Δοκιμασίες του εργάτη του Ευαγγελίου από την στρατευμένη αθεΐα (φωτο)

Loading...


Το κατά σειράν 34ο Ιερατικό Συνέδριο της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λαμίας με γενικό θέμα «Η χριστιανική οικογένεια».

Στο Συνέδριο αυτό εκτός από τους εφημερίους συμμετείχαν και οι πρεσβυτέρες.

Το Συνέδριο άρχισε με ιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος τους Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου με τη συμμετοχή 15 Πρεσβυτέρων και 6 Διακόνων.
Από την αρχή της Θείας Λειτουργίας είχαν προσέλθει ιερείς με τις πρεσβυτέρες τους και συμμετείχαν με ευλάβεια στη μεγαλοπρεπή θεία Λειτουργία, στην οποία έψαλλε Βυζαντινός χορός της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως υπό την διεύθυνση του Διευθυντού και Πρωτοψάλτου κ. Ανδρέου Ιωακείμ και συμπαράσταση του Πρωτοψάλτου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής και Στρατιωτικού κ. Νικολάου Νέγγου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος αφού πρώτα εξέφρασε την ικανοποίηση του για την παρουσία των πρεσβυτέρων και των πρεσβυτερών ανέλυσε δι’ ολίγον το Αποστολικό και Ευαγγελικό ανάγνωσμα που αναφέρονταν στα οδυνηρά αποτελέσματα της ασέβειας και στις δοκιμασίες που υφίσταται ο εργάτης του Ευαγγελίου από την στρατευμένη αθεΐα και την επικίνδυνη εκκοσμίκευση.

Μετά την διανομή του αντιδώρου προσφέρθηκε από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο προς όλους τους Συνέδρους καφές και γλυκίσματα στο προαύλιο της Εκκλησίας λόγω της καλοκαιρίας.

Αμέσως μετά ο Σεβασμιώτατος έκανε την έναρξη του Συνεδρίου με προσευχή και χαιρετισμό. Ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τους δύο Εισηγητές, τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή κ. Αλέξανδρο Σταυρόπουλο και την αξιότιμη Πρεσβυτέρα και Εκπαι­δευτικό κα. Αδαμαντία Τσιμούρη, για την παρουσία τους στο Συνέδριο.

Διευκρινίζοντας την επιλογή του θέματος για την Χριστιανική Οικογένεια έτονισε ότι η Εκκλησία δίνει μεγάλη σημασία στην Οικογένεια για την αναμόρφωση της κοινωνίας στην οποία πρώτιστο λόγο έχει η ιερατική οικογένεια. Αλλαγή και διόρθωση της κοινωνίας δεν επιτυγχάνεται χωρίς την θεμελίωση μιας χριστιανικής οικογένειας, για την οποία αξίζει κάθε κόπος και θυσία. Με το Συνέδριο αυτό θέλαμε να δώσουμε και ένα μήνυμα στον κόσμο ότι η Εκκλησία μας με τρόπο σταθερό και αποτελεσματικό οικοδομεί το μέλλον της σημερινής κοινωνίας με αρραγή θεμέλια που είναι η χριστιανική οικογένεια. 

Μετά τον σύντομο χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου ακολούθησαν οι δύο εισηγήσεις:

α) Από τον κ. Αλέξανδρο Μ. Σταυ­ρό­πουλο, ομό­τι­μο Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα: «Η ορθόδοξη χριστιανική οικογένεια».

β) Από την Πρεσβυτέρα κα. Αδαμαντία Τσιμούρη, Εκπαι­δευτικό, με θέμα: «Ο ρόλος της Πρεσβυτέρας στην ιερατική οικογένεια».

Στη συζήτηση που ακολούθησε κατατέθηκαν απόψεις και δόθηκαν απαντήσεις σε διάφορα ερωτήματα των ιερέων.

Γεγονός είναι ότι αυτό το Συνέδριο μαζί με τις Πρεσβυτέρες είχε ένα ιδιαίτερο Πνευματικό χρώμα και ικανοποίησε τις συζύγους των ιερέων μας οι οποίες πρότειναν στον Σεβασμιώτατο να συμμετέχουν και σε άλλα Συνέδρια που αναφέρονται σε θέματα που τις αφορούν.

Πριν την αναχώρηση των ιερέων δόθηκαν έγγραφα διοικητικής φύσεως και ο Σεβασμιώτατος τους ενημέρωσε για εκδηλώσεις που προγραμματίζει η Ιερά Μητρόπολη στο προσεχές μέλλον.

1
1
1