Φθιώτιδος Νικόλαος: Ακόμη και άνθρωποι της Εκκλησίας κινδυνεύουν να χάσουν τη Βασιλεία του Θεού (φωτο)

Loading...


Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας

Με κατάνυξη και την παρουσία του Διοικητή της ΜΕΡ.ΥΠ Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Βλάχου και πλήθους πιστών τελέσθηκε η ακολουθία του Νυμφίου την Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου το απόγευμα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Λαμίας, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου.

Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στα μηνύματα που λαμβάνουμε από την γυναίκα που άλειψε τον Κύριο μύρο και το τροπάριο της οσίας Κασσιανής τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να έχουμε ελπίδα στην ευσπλαχνία του Θεού. 
Κανέναν δεν διώχνει ο Θεός και μάλιστα ήλθεν αμαρτωλούς σώσαι. Προέτρεψε τους πιστούς να μην υποτιμούν τους δακτυλοδεικτούμενους και αμαρτωλούς. Υπάρχουν δακτυλοδεικτούμενοι χριστιανοί που είναι πιο κοντά στην σωτηρία από εκείνους που θαυμάζουμε για την αρετή τους, για τα καλά τους έργα. Υπάρχουν άνθρωποι που ναι μεν λασπώθηκαν και λερώθηκαν αλλά αρνήθηκαν αυτή τη ζωή του σκότους και της αμαρτίας και αυτοί είναι πιο κοντά στην σωτηρία από τους άλλους, τους πρεσβυτέρους αδελφούς της παραβολής του Ασώτου, που μένουν με την αίσθηση ότι είναι οι εκλεκτοί του Θεού.

Ετόνισε επίσης ότι σ’ αυτή την κατηγορία κινδυνεύουν να ανήκουν και οι άνθρωποι της εκκλησίας περισσότερο μάλιστα από τους άλλους, που είναι μακράν Αυτής και τους κατακρίνουμε ότι είναι ασεβείς και δεν εκκλησιάζονται. Αυτοί μπορεί να σωθούν, διότι ο Χριστός σταυρώθηκε και γι’ αυτούς αλλά εμείς που τα έχουμε «καλά» με τον Θεό, που ψάλλουμε, που εξομολογούμαστε, που προσευχόμαστε αν έχουμε σκληρή καρδιά προς αυτούς θα χάσουμε την Βασιλεία του Θεού.

1
1
1