Εξαμηνιαίο Μνημόσυνο του Μακαριστού Γόρτυνος Ιερεμία

Σας πληροφορούμε ότι το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, θα τελεστεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στην συνέχεια το εξάμηνο μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτη μας κυρού ΙΕΡΕΜΙΟΥ.

Με την άδεια του Τοποτηρητού Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. κ. ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ στην Θεία Λειτουργία και στο μνημόσυνο θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

Μετά το πέρας του Ιερού Μνημοσύνου στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Μεγαλοπόλεως θα λάβει χώρα η παρουσίαση του βιβλίου του μακαριστού Μητροπολίτου μας με τίτλο: «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ, ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ», έργο το οποίο είχε συγγράψει προς πνευματικό ανεφοδιασμό και ενίσχυση των χριστιανών της Κορινθίας, τη προτροπή και παρακλήσει του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ.

Την παρουσίαση θα κάνουν οι:

α) Ελλογιμώτατος Καθηγητής κ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ, τ. Κοσμήτορας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

β) Αξιότιμος κ. ΠΕΤΡΟΣ ΘΩΜΑΪΔΗΣ, Νομικός Σύμβουλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου.

γ) Πανοσ. Αρχιμ. κ. ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΝΑΚΗΣ, Πρωτοσύγγελλος της Ι. Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει και θα ευλογήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ο οποίος θα επιδώσει το χρυσό μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου προς τιμήν και έπαινο του μακαριστού Ποιμενάρχου μας διά την συμπλήρωση 15ετους Ποιμαντορίας και εις ένδειξιν ευγνωμοσύνης διά την συγγραφήν του ανωτέρω πονήματός Του.