Ετήσια σύναξη Κατηχητών και Στελεχών της Ι.Μ. Εδέσσης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2016, στις 17.00, πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο της η καθιερωμένη ετήσια των της Ιεράς Μητροπόλεως.

Η έναρξη της Συνάξεως πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, ο οποίος καλωσόρισε τους παρισταμένους και έδωσε τον λόγο στον Πρωτοπρ. Ελευθέριο Χαραλαμπίδη (Δρ.Θ.), Υπεύθυνο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Εκκλησιαστικό έργο Χριστοκεντρικό και Εκκλησιοκεντρικό».

Ο εισηγητής τόνισε ότι θεμέλιο και επίκεντρο κάθε εκκλησιαστικής δραστηριότητας (κατηχητικής, φιλανθρωπικής, εκπαιδευτικής κ.ά.), σε κάθε περίπτωση οφείλει να είναι το πρόσωπο του Χριστού και ο θεσμός της Εκκλησίας. Με το πρόσωπο του Χριστού θα πρέπει να συνδέονται πάντοτε, όχι μόνον η δογματική διδασκαλία αλλά και η χριστιανική ζωή, ως εφαρμογή των εντολών του, οι λειτουργικές τέχνες και κάθε μορφή κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας.

Η σύνδεση όμως με το πρόσωπο του Χριστού δεν γίνεται με αφηρημένο τρόπο, αλλά μέσα από την ένταξη του ανθρώπου στην Εκκλησία. Ο σεβασμός στην Ιερά Παράδοση της Εκκλησίας, η υπακοή και η ευλογία των ποιμένων Της παρέχουν στην απαραίτητη πνευματική ασφάλεια σε κάθε πνευματική δραστηριότητα. Στον αντίποδα βρίσκονται η ιδιορρυθμία, η αυτάρκεια και η απομόνωση και η πλάνη. Είναι απαραίτητο η διακονία των κατηχητών και των στελεχών να γίνεται με εκκλησιαστική συνείδηση και να εμπνέει την εκκλησιαστική συνείδηση μέσα από όλες τις μορφές της. Ο ομιλητής παρουσίασε επίσης σειρά διευκρινιστικών παραδειγμάτων από την καθημερινότητα της ποιμαντικής διακονίας.
Μετά το πέρας της ομιλίας ακολούθησε συζήτηση.

Την Σύναξη ολοκλήρωσε ο Σεβασμιώτατος εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες και ευχές σε όλους τους παρισταμένους για την ανιδιοτελή προσφορά τους στο έργο της Εκκλησίας.