Εσπερινός στο Προσκύνημα της «Παναγίας Περπατούσης» Ηρακλείου Λαγκαδά (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΗΝ

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και θρησκευτική μεγαλοπρέπεια τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 7 του μηνός Σεπτεμβρίου ε.έ., ο μετ’ Αρτοκλασίας, επί τη μεγάλη Θεομητορική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου, εις το Πανηγυρίζον Ιερό Προσκύνημα της Ηρακλείου Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια του Μέγα Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού ο οποίος ετελέσθη χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, παρέστησαν ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Θεόδωρος Καράογλου, ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Καραγιάννης, εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως και της Τοπικής Κοινότητος Ηρακλείου, καθώς και πλήθος πιστών και προσκυνητών οι οποίοι κατέκλισαν και εφέτος τον προαύλιο χώρο του Προσκυνήματος περιμένοντας με ευλάβεια να προσκυνήσουν την Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας Περπατούσης, η οποία και φυλάσσεται στο Ιερό αυτό Προσκύνημα της Ιεράς μας Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία και υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Λαγκαδά πραγματοποιήθηκε η Ιερά Λιτάνευσις της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας, στους κεντρικούς δρόμους της ενορίας του Ηρακλείου.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννης, αναφέρθη στην σημερινή Θεομητορική εορτή, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο φαινόμενο των αμβλώσεων και των εκτρώσεων, επισημαίνοντας τις τραγικές επιπτώσεις που συνεπάγονται ειδικότερα για τον άνθρωπο και ευρύτερα στην πατρίδα μας, λόγω της υπογεννητικότητας που την χαρακτηρίζει.

Καταλήγοντας προέτρεψε τους νέους να αποφεύγουν την λύση των αμβλώσεων και να έχουν συνεχή Πίστη στο Θεό, διότι μόνο έτσι θα μπορούν να ζουν αληθινά το θαύμα της υπερβάσεως, χωρίς να επηρεάζονται από τα διάφορα προβλήματα και τις δυσκολίες.

Αυτός που εμπιστεύεται την ζωή και την οικογένεια του, στα χέρια του Θεού ποτέ δεν χάνεται. Για τον άνθρωπο του Θεού υπάρχει πάντοτε η έννοια της αίσιας εκβάσεως, όπως το βλέπουμε χαρακτηριστικά και στο πρόσωπο των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης, των οποίων το φωτεινό παράδειγμα πρέπει να φωτίζει όλους μας.