Εσπερινά Κηρύγματα Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Ερέτριας

Loading...


Την Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2020 στα πλαίσια των δραστηριοτήτων και των εσπερινών κηρυγμάτων του ενοριακού ιερού ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας που διεξάγωνται κάθε 15 ημέρες πραγματοποιήθηκε το πρώτο φετινό του νέου χρόνου εσπερινό κήρυγμα όπου και πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου με την μεγάλη συμμετοχή των πιστών που προσήλθαν στο εσπερινό κήρυγμα.

Ομιλητής ήταν ο Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Πολυκαρπίδης Εφημέριος Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Χαλκίδος με σημερινό θέμα το Μυστήριο του Αγίου Βαπτίσματος.

Ο π. Γεώργιος εν πρώτοις αφού ευχαρίστησε εγκάρδια τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο για την άδεια και ευλογία του, στην συνέχεια του εσπερινού κηρύγματος στην εισαγωγική του ομιλία αναφέρθηκε στην σημασία του ιερού αυτού μυστηρίου του Αγίου Βαπτίσματος παίρνοντας σημείο την αφορμή από την Δεσποτική Εορτή των Θεοφανείων την φανέρωση του Αγίου Πνεύματος ακολούθως αναφέρθηκε στα ουσιώδη στοιχεία των ευχών της κατηχήσεως, της συμβολικής σημασίας του ιερού χρίσματος, της καταδύσεως του βαπτιζομένου, της ενδύσεως του νεοφώτιστου, του επιστηθίου σταυρού που λαμβάνει ο νεοφώτιστος του Αποστολικού Αναγνώσματος, και του Ιερού Ευαγγελίου, και σε άλλα πολλά περί της τελέσεως του ιερού μυστηρίου, επίσης αναφέρθηκε στην μεγάλη σημασία και ευθύνη του αναδόχου και της πνευματικής σχέσεως, και ενώσεως του με τον νεοφώτιστο, την ονοματοδοσία, την Θεία Κοινωνία την οποία λαμβάνει ο νεοφώτιστος και γίνεται συμμέτοχος του Σώματος και Αίματος του Χριστού.

Διαβάστε εδώ:  Κοπή Αγιοβασιλόπιτας της Παναγίας Ελεούσης Μαλακώντα

Τελειώνοντας το κήρυγμα ο π. Γεώργιος τόνισε στους πιστούς να συμμετέχουν στα ιερά μυστήρια της Εκκλησίας μας και ιδιαίτερα στην Θεία Μετάληψη ώστε να γευθούμε των Αχράντων Μυστηρίων.

Εν συνεχεία ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Πρωτοπρ. Θεοφάνης Παπαγεωργίου ευχαρίστησε τον σημερινό ομιλητή τον π. Γεώργιο για την παρουσία του και την διδαχτική και πνευματική ομιλία στην συνέχεια ακολούθησε η ευλογία της Πρωτοχρονιάτικης Αγιοβασιλειόπιτας της ενορίας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr