Επιστρέφει την Παρασκευή ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέου

Loading...


Επιστρέφει στην Ελλάδα την ερχόμενη Παρασκευή ο Σταυρός του Αγίου Ανδρέου μετά το προσκύνημα στη Ρωσία και στην Ουκρανία και ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος τον συνόδευσε, εξέδωσε σχετική εγκύκλιο στην οποία αναφέρει τα εξής: 

 Παιδιά μου ευλογημένα,
Την προσεχή Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013, επιστρέφει από την Ρωσία ο Σταυρός του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου, ο οποίος είχε μεταφερθή εκεί, προς ευλογία και αγιασμό του Ρωσικού Λαού με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 1025 ετών από την Βάπτιση των Ρως.
Ο Σταυρός θα μεταφερθή με ειδικό αεροσκάφος, το οποίο θα προσγειωθή στον αερολιμένα Αράξου, στις 4 το απόγευμα, την Παρασκευή 2 Αυγούστου.
Εν συνεχεία αφού αποδοθούν οι δέουσες τιμές, θα μεταφερθή στην Πάτρα με στρατιωτικό όχημα και θα τοποθετηθή στον Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου.
Η υποδοχή στον Ναό θα γίνη στις 5 μ.μ. την Παρασκευή και εν συνεχεία θα τελεσθή η Ιερά Παράκληση.

1

Την ημέρα εκείνη θα τελεσθή Παράκληση μόνο στον Ναό του Αγίου Ανδρέου, ώστε να δοθή η ευκαιρία, τόσον στους Ιερείς, όσο και στον Λαό να υποδεχθούν και να προσκυνήσουν τον Σταυρό του Αγίου Ανδρέου.
Η Αγρυπνία της Παρασκευής, θα τελεσθή στον Νέο Ιερό Ναό την ημέρα εκείνη και όχι στον Παλαιό, από ώρα 9 μ.μ.-12.30 μετά τα μεσάνυκτα.
Σας περιμένομε με πολλή χαρά στην υποδοχή του Σταυρού του Πρωτοκλήτου στον Ιερό Ναό του και πιστεύομε ότι θα είμαστε όλοι εκεί, για να ενώσωμε τις προσευχές μας προς το Θεό, προκειμένου να μας ελεήση και να μας βοηθήση διά πρεσβειών του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου.