Επιστολή προς τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας: Eίστε και θα είστε ο επίσκοπος της καρδιάς μας

Loading...


Μια συγκινητική επιστολή απέστειλαν στον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας κ. Σπυρίδωνα, με αφορμή και τη χθεσινή εορτή, τα πνευματικά του τέκνα.

Σε αυτήν αναφέρουν μεταξύ άλλων: Δικαίως είστε και θα είστε για πάντα ο επίσκοπος της καρδιάς μας.

Ολοκληρη η επιστολή έχει ως εξής: 

Σεβασμιώτατε Πάτερ και Γέροντα, Άγιε Κεφαλλήνιας κ .κ.  ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Εκ μέρους του Ιερού Κλήρου της καθ΄ ημας Ιεράς Μητροπόλεως, κατά την εύσημον ταύτην ημέραν, με την ευκαιρία του πανηγυρικού εορτασμού, των σεπτών ονομαστηρίων σας, Υικώς και ολοψύχως ευχόμαστε στην Αρχιεροσύνη Σας Έτη Πολλά και Ευλογημένα.

Δεόμεθα στον Δωρεοδότη Κύριό μας, να σας χαρίζει υγεία αδιάπτωτη και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσετε θεοφιλώς και θεαρέστως, να ποιμένετε, το ενεπιστευθέν λογικό σας ποίμνιο. Το οποιο η αρχερωσυνη σας το οδηγει στο να περιπατει δια πιστεως, μεσα στην οδο του Κυριου, στην τοπικη μας θεοκοινωνια, την αποστολικη αυτη λογικη μανδρα.Tον άξιο εργάτη του Ευαγγελίου, πού προσφέρεται κατά πάντα και δια πάντα, στην διαρκή υπούργηση του μυστηρίου της σωτηρίας.

Στο πρόσωπό σας βλέπουμε καθημερινά τον πνευματικό πατέρα που δεν φείδεται κόπων και μόχθων, πού αόκνως αναλώνει τον εαυτό του στην διακονία του θείου θελήματος. κι oσα χρόνια και αν περασουν δοκιμάζεται ως χρυσος, και γνωριζει μονάχα τι σημαίνει αγάπη.

Αισθανόμαστε την πατρική σας αγκαλιά να μας περικλείει όλους. Με το παράδειγμά σας, διδάσκετε εμάς τα πνευματικά Σας παιδιά, να αγαπάμε ανευ όρων και προϋποθέσεων Τον Χριστό και την Εκκλησία Του.

Και σήμερα πού άγετε τα σεπτά σας ονομαστήρια, οι Ιερείς Σας, απο τον γηραιότερο εώς τον νεότερο, σπεύδουμε να σας ευχηθούμε, τα έτη σας να είναι πολλά και ευλογημένα.
Χρεωστικώς και οφειλετικώς, ευχόμαστε ο Παντοκράτωρ Κύριος μας, να σας ανταποδίδει εκατονταπλασίως τις θυσίες και τους κόπους της 30 χρονης ευδόκιμης διακονίας σας στην Ιερά αυτή Μητρόπολη.

Την ευχή Σας Γέροντα. Να ξέρετε ότι κατέχετε την πιο υψηλή θέση στην προσευχή, την καρδιά και την συνείδηση όλων μας.

Άρα, δικαίως είστε και θα είστε για πάντα ο επίσκοπος της καρδιάς μας. Πολυχρονιον ποιησαι κυριος ο Θεος Τον Σεβασμιωτατον κ θειοτατον Μητροπολιτην κεφαλληνιας πατερα κ Ποιμενα ημων κ΄κ΄ Σ Π Υ Ρ Ι Δ Ω Ν Α Κυριε φυλατε Αυτον εις Πολλα ετη!!!Τα πνευματικά σας παιδία!!!