Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στην Ι.Μ. Νεαπόλεως (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


Ο συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Λουθηρανικής Θεολογικής Σχολής του Σικάγο, James Nieman, επισκέφθηκε χθες, Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016, τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

Τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Γέροντα Αμερικής και την τίμια συνοδεία του υποδέχθηκε ο πλαισιούμενος από πλειάδα κληρικών, τον Υφυπουργό Εξωτερικών κ. Γ. Αμανατίδη και τους Δημάρχους των δυτικών συνοικιών.

Ο Σεβασμιώτατος στην εμπνευσμένη προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για τους σθεναρούς αγώνες του υπέρ της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού και ιδιαιτέρως για την κομβικής σημασίας συμβολή του στην επιστροφή του σπάνιου χειρογράφου του κειμένου της Καινής Διαθήκης, το οποίο χρονολογείται στον 9ο αιώνα, στην Ιερά Μονή Εικοσιφοινίσσης στη Δράμα.

Διαβάστε εδώ:  Στη Μονή Εικοσιφοίνισσας το παλαιότερο πλήρες χειρόγραφο της Π. Διαθήκης

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας δώρισε στον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο ένα ωμοφόριο στο οποίο αποτυπωνόταν η μορφή του Αγίου Νικολάου και στον κ. James Nieman ένα Σταυρό τονίζοντας αποφθεγματικά «Σταυρό σηκώνει πάντα η χώρα μας»

Στην αντιφώνηση του ο Αρχιεπίσκοπος κ. Δημήτριος εξέφρασε με θερμότητα τις ευχαριστίες του και την ευαρέσκειά του για την «έκπληξη» της, εκτός προγράμματος, πρόσκλησης και αντιπρόσφερε μια χρηματική ευλογία για το πολυδιάστατο φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης.

0512neap-1 0512neap-2 0512neap-3 0512neap-4 0512neap-5