Επικήδειοι Λόγοι και η πομπή στην Καλαμπάκα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με το τέλος της του ακολούθησαν Επικήδειοι Λόγοι.

Συγκεκριμένα: εκφώνησαν ο Θεοφιλέστατος Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε: «Στήριξε, δίδαξε και έθρεψε πνευματικώς το ποίμνιό του… Όντας ασκητικός και φιλομόναχος αγωνίσθηκε για να διατηρηθεί πνευματικός και πολιτιστικός πλούτος των Αγίων Μετεώρων και εγχάραξε σοφώς τα θεμέλια της γνησίας εκκλησιαστικής ζωής και για αυτό θα τον τιμούμε, θα τον μνημονεύουμε και θα ευχόμαστε υπέρ αναπαύσεως μετά ευγνωμοσύνης».

Ο Πρωτοσύγκελλος της και Καθηγούμενος της Ι.Μ. Μεγάλου Μετεώρου Νήφων Καψάλης, μεταξύ άλλων, είπε: «Στάθηκε σαν αληθινός πατέρας απέναντι σε εμάς του κληρικούς του, και φρόντιζε να αναζωπυρώνει το ζήλο μας. Με την ευλογία και πατρική του αγάπη στήριξε ένα θαυμαστό έργο στην μοναστική πολιτεία μας με την αναστύλωση πολλών μονών. Γι αυτό και δεν θα ήταν υπερβολή αν τον χαρακτηρίζαμε νεότερο κτήτορά της. Η μονιμοποίηση της ήρθε ως ευλογία Θεού σε ένα διακαή του πόθο».

Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Αγοραστός, είπε από την πλευρά του: «Υπήρξε ιεράρχης ευγενή, αρχοντικός και λιτός στη ζωή με αποδεδειγμένη διάθεση προσφοράς και αγάπης σε όλη τη Θεσσαλία. Η μνήμη του θα παραμείνει ζωντανή σε όλους όσοι τον γνώρισαν. Συχνά επικοινωνούσαμε «αληθεύοντες εν αγάπη», όπως έλεγε. Ενέπνεε ευγένεια, χαμόγελο και σεβασμό. Μακαριότατε, να προσέχετε αυτή την επαρχία».

Διαβάστε εδώ:  Το Υστατο χαίρε στον μακαριστό Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ (ΦΩΤΟ)

Ο Δήμαρχος Καλαμπάκας, Χρήστος Σινάνης, ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του, μεταξύ άλλων, είπε: «Είναι μια ώρα πένθους και μεγάλης λύπης, είναι η κατάληξη μιας λαμπρής πορείας. Η μονιμοποίηση της Ιεράς Μητροπόλεώς για την οποία τόσο αγωνίσθηκε, συνέπεσε με το χρυσούν ιωβηλαίο της μακράς ποιμαντορίας του».

Στη συνέχεια ακολούθησε πομπή μέχρι το Δημαρχείο Καλαμπάκας και από εκεί το σκήνωμα του Μακαριστού Ποιμενάρχου μας μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων, όπου και έγινε η ταφή, σύμφωνα με την επιθυμία του.