Επέτειος εγκαινίων Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλέικων Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η Α’ Επέτειος από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Τσουκαλέικων Πατρών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών, την παραμονή, 17.6.2017, ετελέσθη πανηγυρικός Εσπερινός μετά θείου κηρύγματος υπό του πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Πολυκάρπου Τσιμιτσού, προισταμένου του Ιερού Ναού Αγίας Φωτεινής Πατρών.

Ανήμερα,18.6.2017, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του μίλησε για την κλήση των Μαθητών από τον Κύριο ημών Ιησού Χριστό και την μετά προθυμίας και αυταπαρνήσεως ανταπόκριση στην θεία πρόσκληση. Όμως ανεφέρθη και στην επέτειο των Εγκαινίων του Ιερού Ναού, κάνοντας μνεία των αγώνων και κόπων που χρειάστηκε να καταβληθούν από τότε που κατεστράφη από τον σεισμό του 2008 ο παλαιός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους μέχρι και τα εγκαίνια του νέου μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού.

Ο Σεβασμιώτατος για μια ακόμη φορά επήνεσε τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Δημήτριο Μπιλιανό και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ως και όλους τους κατοίκους των Τσουκαλείκων για τους κόπους τους και το ζήλο τους για την αποπεράτωση των έργων του Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως, της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας, επέδωσε τιμητική πλακέτα στο Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Βασίλειο Παπαβασιλείου, για την αφιλοκερδή προσφορά του στο αναλόγιο του Ιερού Ναού, επαινέσας αυτόν για το εκκλησιαστικό του ήθος και την ευσέβειά του.

Διαβάστε εδώ:  Πατρών Χρυσόστομος: "Εκκλησιαστικό Λύκειο Πατρών, το σχολείο της καρδιάς μας" (ΦΩΤΟ)

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκαν τα Εγκαίνια του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας, υπό του Σεβασμιωτάτου.

Το Πνευματικό Κέντρο της Ενορίας κατόπιν ολοθύμου επιθυμίας του Ιερέως και του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ονομάσθη «Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος».

Στην σύντομη προσλαλιά του ο π. Δημήτριος ανεφέρθη υιικώς και ευγνωμόνως στον Σεβασμιώτατο για την πολλή του αγωνία κατά την πορεία των έργων και για την προσωπική του συμβολή, προκειμένου να επιλυθούν καίρια ζητήματα και προβλήματα που ανέκυπταν κατά την πορεία των εργασιών και τον ευχαρίστησε ευγνωμόνως εκ μέρους της Ενορίας. Ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού και ευγνωμοσύνης, είπε ο π. Δημήτριος, το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού θα φέρει το όνομα του Μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε με βαθειά συγκίνηση και ευχαρίστησε για την απόδοση αυτή, του σεβασμού και της τιμής στο πρόσωπό του.