Εορτή του Αγίου Αντωνίου στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η μνήμη του Οσίου πατρός ημών Αντωνίου του Μεγάλου στην ομώνυμο Ιερό Ναό στην περιοχή Κρύα Ιτεών Πατρών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης, την παραμονή, 16.1.2019 ετελέσθη ο πανηγυρικός Εσπερινός υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε επικαίρως τον θείο λόγο, αναφερθείς στη θαυμαστή πολιτεία του Οσίου Αντωνίου.

Ανήμερα, 17.1.2019 ετελέσθη η Θεία Λειτουργία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, εν πληθούση Εκκλησία, με την συμμετοχή και των Σχολείων της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, μίλησε για τους ασκητικούς αγώνες του Οσίου Πατρός της Εκκλησίας και πως μπορούμε εμείς να τους εφαρμόσωμε στη ζωή μας κατά τα μέτρα των δυνατοτήτων μας. Επίσης εξέφρασε την χαρά του για την παρουσία των μαθητών των Σχολείων της περιοχής και επήνεσε τους Δασκάλους και Καθηγητάς και τους Γονείς των παιδιών. Τα περισσότερα παιδιά είχαν ετοιμασθεί και κοινώνησαν των Θείων και Αχράντων Μυστηρίων.

Ο Θεοφιλέστατος ανήμερα ετέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Πατρών, όπου επίσης τιμάται ο Μέγας Αντώνιος.tilegrafima.gr