Εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Άννης στον Γέροντα Ερέτριας

Loading...


: Την 9η Δεκεμβρίου εορτάστηκε η εορτή της Συλλήψεως της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης στο φερώνυμο ιερό ναό της Κοιμήσεως της Αγίας Άννης ενορίας Πούρνου Διρφύων στον οικισμό του Γέροντα Ερέτριας όπου και τελέσθηκε ο Όρθρος και Πανηγυρική Θεία Λειτουργία…

στην οποία προεξήρχε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρεσβύτερος Γεράσιμος Βασιλόπουλος εφημέριος ενορίας Θεολόγου Διρφύων με συλλειτουργούς τους Πρεσβυτέρους Αθανάσιο Σάλιαρη εφημέριο ενορίας Κάτω Στενής Διρφύων & Βασίλειο Μπισμπιρούλα εφημέριο ενορίας Πούρνου Διρφύων καθώς επίσης και την συμμετοχή των πιστών που συμμετείχαν της Θείας Ευχαριστίας.

Τον θείο κήρυξε ο π. Γεράσιμος και αναφέρθηκε στο χαρμόσυνο γεγονός της εορτής τονίζοντας να αξιωθούμε να γίνουμε μιμητές των αγίων νέοι στην ψυχή και να αναγεννηθούμε καινούργιοι.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε για τον Έρανο της Αγάπης που διεξάγει κάθε χρόνο η Ιερά Μητρόπολις Χαλκίδος εκ του οποίου τα έσοδα διαθέτονται σε φιλανθρωπικούς σκοπούς της Ιεράς μας Μητροπόλεως και χρειάζεται η συνδρομή στο φιλανθρωπικό έργο.

Επίσης ζήτησε την συνδρομή των πιστων για την Τράπεζα Τροφιμων και Ενδυμάτων της Ιεράς Μητριπολεως και τέλος αναφέρθηκε στην μεγάλη κοινωνική δραστηριότητα της Ιερας Μητροπολεως Χαλκιδος στις ευπαθείς ομάδες.

Ακολούθως ευχήθηκε στους πιστούς για τις εορτές.

Το αναλόγιο διηκόνησαν ο Ιεροψάλτης Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Πούρνου κ. Κωνσταντίνος Βαρτζής με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Παναγιώτης Τσιάλος.tilegrafima.gr