Εορτή Ανακομιδής Λειψάνου Αγίου Αθανασίου στο Παρθένι Αλιβερίου

Loading...


: Με αναστάσιμη και εαρινή λαμπρότητα εορτάστηκε η Εορτή της Ανακομιδής των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Αθανασίου του Μεγάλου Πατριάρχου Αλεξανδρείας την Τετάρτη της Διακαινησίμου 1ης Μαϊου 2019…

στο ομώνυμο πανηγυρίζον γραφικό ιερό εξωκλήσι του Αγίου Αθανασίου στην μαγευτική τοποθεσία της Πλατυάς Ράχης στο Παρθένι Αλιβερίου με την επιβλητική θέα να ατενίζει προς τον Ευβοϊκό Κόλπο.

Του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ιερούργησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Παύλος Κουντούρης Εφημέριος της ενορίας Παρθενίου καθώς και την συμμετοχή πολλών πιστών απο το Παρθένι το Αλιβέρι αλλά και την ευρύτερη περιοχή μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η λιτανεία της εικόνας πέριξ του ιερού ναού και η αρτοκλασία.

Εις το αναλόγιο έψαλαν θαυμάσια τους αναστάσιμους ύμνους και της εορτής του Αγίου από τον Ιεροψάλτη Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη τον κ. Σταύρο Φράγκο Ιεροψάλτη απο το Αλιβέρι και τον Ιεροψάλτη Παρθενίου κ. Κωνσταντίνο Πάττα παρά το 91ο ηλικιακό έτος ψέλνει ακούραστα τα μεγαλεία του θεού.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννηςtilegrafima.gr