Εορτή Ανακομιδής Λειψάνων Αγίου Νικολάου στην Ιερά Μονή Άνω Βάθειας (ΦΩΤΟ)

Loading...Με λαμπρότητα εορτάστηκε το 2ήμερο 19 και 20 Μαΐου 2019 ημέρα κατά την οποία τιμάται η εορτή της ανακομιδής των σεπτών και χαριτοβρύτων ιερών λειψάνων του εν αγίοις πατρός ημών Νικολάου Επισκόπου Μύρων της Λυκίας του Θαυματουργού με επίκεντρο την πανηγυρίζουσα του Δήμου Ερέτριας όπου ετελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός τον οποίο και ετέλεσε ο Σακελλάριος Δημήτριος Αργύρης εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου ενορίας Άνω Βάθειας με την συμμετοχή των πιστών που προσήλθαν στον εσπερινό.

Την δε κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία της οποίας προεξήρχε ο Πανοσ Αρχιμ Νικόλαος Κλάδης Προϊστάμενος Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλιθέας Αθηνών και των συμμετεχόντων: Πανοσ Αρχιμ Παύλου Μπαραμπούτη Εφημέριο Αγίου Νικολάου Καλιθέας Αθηνών και εξ Αμαρύνθου καταγόμενο Πανοσ Αρχιμ Χριστοδούλου Μάνια Προϊσταμένου Ιερού Ναού Αγίου Νεκταρίου Κανήθου Χαλκίδος του Πρωτοπρεσβυτέρου Ηλία Μαρκαντώνη και του διακόνου Φιλουμένου Καϊταλίδη.

Κατά την διάρκεια της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας παρέστησαν πλήθος πιστών απο την ενορία του Αγίου Νικολάου Καλιθέας Αθηνών καθώς και της ευρύτερης περιοχής να τιμήσουν τον εορτάζοντα άγιο.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Παύλος Μπαραμπούτης και ο εκπρόσωπος του Σεβαμιωτάτου π. Χριστόδουλος μετέφερε τις πατρικές ευχές του Σεβασμιωτάτου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η λιτανεία της εικόνος και των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου έξωθεν και εντός της ιεράς μονής και εν συνεχεία η Αρτοκλασία και η Απόλυσις με το μοναστηριακό κέρασμα που προσφεφέρθει στους πιστούς.

Επίσης στο αναλόγιο έψαλαν μετα της ευγενούς και φιλόξενης παραχωρήσεως απο την Καθηγουμένη Μακαρία Μοναχή και της συνοδείας της ο Πρωτοψάλτης κ. Χαράλαμπος Καρακατσάνης με το κ. Δημήτριο Πετρογιάννη Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννηςtilegrafima.gr