Εορτή Ανακομιδής Ιερών Λειψάνων Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Ι.Μ. Καρυστίας

Loading...


: Με λαμπρότητα εορτάστηκε η ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, επί τη ανακομιδή του ιερού του λειψάνου, την Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 στον φερώνυμο ιερό ναό του χωρίου Κουτουμουλά – Δύστου επαρχίας Αλιβερίου…

με την τέλεση του Όρθρου της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Ιερού Χρυσοστόμου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ με συλλειτουργούς: Πρωτοσύγκελλο Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Πόγκα Πανοσ Αρχιμ Νικόδημο Τσιμόγιαννη Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητρόπολεως και Προϊστάμενου Ιερού Αγίου Γεωργίου Αλιβέριου Πανοσ Αρχιμ Αρσένιο Τριαντάφυλλου εκ της Ιεράς Τιμίου Προδρόμου Καρυών – Αχλαδερής Πανοσ Αρχιμ Γεράσιμο Παρίση Πρωτοπρ Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο Αγίου Λουκά Αλιβερίου Πρωτοπρ Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου Πρεσβύτερο Γεώργιο Ράπτη εφημέριο Μύλων επαρχίας Καρύστου Πρεσβύτερο Παναγιώτη Καμπόλη εφημέριο Γαβαλά Αλιβερίου Πρωτοπρ Αντώνιο Γκίκα εφημέριου Δύστου και τοποτηρητού της ενορίας και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Παρέστησαν οι λιγοστοί πιστοί της ενορίας που προσήλθαν για να τιμήσουν τη μνήμη του μεγάλου φωστήρος πατρός και διδασκάλου της εκκλησίας και να γευθούν των Αχράντων Μυστηρίων επίσης είχαν την τιμή και ευλογία να προσκυνήσουν τμήμα του ιερού λειψάνου του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου το οποίο εκόμισε στον ιερό ναό ο Σεβάσμιωτατος Ποιμενάρχης τους προς ευλογία και πνευματική ενίσχυση των πιστών.

Κατά την διάρκεια του Κοινωνικού ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ κήρυξε θεόπνευστα τον θείο λόγο, όπως και αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο εστιάζοντας τον βίο το συγγραφικό έργο του για τους διωγμούς και τις δοκιμασίες που υπεβλήθει ο Άγιος Ιωάννης και στην συνεχεια στην αφοσιωση της μελέτης της Αγίας Γραφής για την οποία αναδείχθηκε ερμηνευτής ο οποίος ζούσε τα διδάγματα της τα οποία κατανοούσε και ετρέφετο από τον λόγο του θεού τον οποίον και κρατούσε μέσα στην ψυχή του.

Αναφέρθηκε σε πολλά παράδειγματα του Αγίου στα οποία μετά από ταλαιπωρίες θλίψεις εξορίες και δοκιμασίες τις οποίες μας επιτρέπει ο θεός και με την υπομονή εξασφαλίζουμε την σωτηρία μας.

Ο Άγιος Ιωάννης μας τονίζει ότι είναι εκείνος που διδάσκει την μελέτη και την εφαρμογή της Αγίας Γραφής το οποίο είναι το κύριο δίδαγμα του.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος εύχηθηκε να διδαχθούμε και ζήσουμε την Αγία Γραφή την οποία οφείλουμε να έχουμε στο σπίτι μας σε καθημερινή χρήση και όπως τρεφόμαστε στην σπιτική τράπεζα έτσι πρέπει να τρεφόμαστε μελετώντας την Αγία Γραφή ώστε να παίρνουμε διδάγματα τόσο στην σωματική ζωή όσο και στην πνευματική μας ζωή στην ουσιαστική σημασία της Αγίας Γραφής η οποία περιέχει τον άγιο λόγο του θεού.

Επίσης με τον πατρικό του λόγο και την στοργική αγάπη του ως Ποιμένας ο κ. Σεραφείμ προέτρεψε τους πιστούς να μην παραλείπουν από την Θεία Λειτουργία η οποία μας ενώνει όπως και ο ιερός Χρυσόστομος ενώθηκε με τον θεό έτσι και η Θεία Λειτουργία και η Θεία Κοινωνία η οποία είναι το Σώμα και Αίμα του Χριστού μας ενώνει με τον θεό.

Επίσης στο αναλόγιο απέδωσε τους ύμνους τόσο του Όρθρου όσο και της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Μουσικολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Σωτήριος Τσούγκας εφημέριος Αετού επαρχίας Καρύστο και Διευθυντής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Καρυστίας και Σκύρου όπου εδρεύει στην Κάρυστο με την συμμετοχή του Ιεροψάλτου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημητρίου Πετρογιάννη και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης.

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr