Εορτάζει η Αγία Μαύρα στη Ζάκυνθο-Οικονομική βοήθεια από Ρώσους προσκυνητές

Loading...


ΑΓ. ΜΑΥΡΑ – Ζωντανό μήνυμα της Ορθοδοξίας

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – Με κάθε επισημότητα και εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια θα πανηγυρίσει την Κυριακή 14 Ιουλίου ο Ιερός Ναός της Αγίας Μαύρας, με τον εφημέριο, π. Νικόλαο Κλάδη, να καλεί τον κόσμο να συμμετέχει στις ιερές εκδηλώσεις.

«Το Σάββατο 13 Ιουλίου και ώρα 8 το απόγευμα, θα τελεστεί ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός, ενώ την Κυριακή (στις 12.30 τα μεσάνυχτα) θα πραγματοποιηθεί η ακολουθία του όρθρου και στη συνέχεια η λιτάνευση της σεπτής εικόνας της Αγίας Μαύρας κατά το τοπικό έθιμο. 
Στις 8 το πρωί θα τελεστεί η θεία λειτουργία, ενώ στις προαναφερόμενες εκδηλώσεις θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζακύνθου, κ. Διονύσιος. Καλούμε τους ντόπιους, αλλά και τους τουρίστες να έρθουν στο Μαχαιράδο και να πλαισιώσουν το πανηγύρι» ανέφερε ο εφημέριος.

Πολλοί Ρώσοι…

Εν τω μεταξύ, ο ίδιος ευχαρίστησε τις εταιρείες που στο πρόγραμμα των εκδρομών τους έχουν βάλει και τον Ιερό Ναό της Αγίας Μαύρας, με τους Ρώσους, κυρίως, τουρίστες, να ενισχύουν οικονομικά την εκκλησία.

«Γνωρίζουν όλοι την προσπάθεια που κάνει το εκκλησιαστικό συμβούλιο για να φτιάξουμε την εκκλησία, όπως ήταν και πριν την πυρκαγιά. Φυσικά, δεν λείπουν οι δυσκολίες και τα προβλήματα. Το ευχάριστο για εμάς είναι ότι οι τουρίστες μας επισκέπτονται και βλέπουμε τεράστιο ενδιαφέρον και συμβολή από τους Ρώσους, που είναι και ομόθρησκοί μας. Στην παρούσα φάση συνεχίζουμε τις εργασίες και φτιάχνεται το τέμπλο. Χρωστάμε, όμως, χρήματα σε αυτούς που το κατασκευάζουν. Δυστυχώς, τα έσοδα της εκκλησίας μας έχουν μειωθεί πάνω από 50%, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης» υπογράμμισε ο π. Νικόλαος Κλάδης.