Εορταστική εκδήλωση στην Κω για τους Τρεις Ιεράρχες

Loading...


Η Ι. Μητρόπολις Κώου και Νισύρου με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών διοργανώνει την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου εορταστική εκδήλωση στην Πνευματική Εστία της Ιεράς Μητροπόλεως και προσκαλεί σε αυτή σύνολη την εκπαιδευτική κοινότητα.

Σκοπός της εκδηλώσεως είναι η ανάδειξη της σχέσεως των Τριών Ιεραρχών με τα ελληνικά γράμματα, καθώς και της προσωπικότητάς τους, η οποία, με το δυναμισμό και την πνευματικότητα που τους διέκρινε, έθεσε σε νέα βάση τα κοινωνικά και παιδαγωγικά δεδομένα της εποχής τους.

Με αυτή την εκδήλωση η Ιερά Μητρόπολις Κώου και Νισύρου επιθυμεί να τιμήσει όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι με τον καθημερινό αγώνα και το ανύστακτο ενδιαφέρον τους προσέφεραν και προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό της παιδείας στους νέους μας.

Ώρα ενάρξεως είναι η 12η μεσημβρινή.

Στην εκδήλωση, η οποία θα ξεκινήσει με ομιλία του Φιλολόγου – Ιστορικού κ. Ανδρέα Δαβιδόπουλου, καθηγητή του «Ιπποκρατείου» Λυκείου Κω, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Β  ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου, με θέμα «Η παιδεία των Τριών Ιεραρχών», θα συμμετέχουν μαθητές και μαθήτριες του 2ου Γυμνασίου Κω με λόγο και μουσική, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, Βασιλικής Καλύβα και Ιωάννη Τοπαλίδη.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν και διαβιούν στην Κω και στη Νίσυρο είτε αυτοί εργάζονται στη δημόσια πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση είτε έχουν αφυπηρετήσει είτε δραστηριοποιούνται με οποιαδήποτε άλλη σχέση στον εκπαιδευτικό χώρο.