Εορταστικές εκδηλώσεις στον Μύτικα και στην 131 Σμηναρχία Μάχης του Ακτίου (φωτο)

Loading...


Εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον Μύτικα και στο αεροδρόμιο του Ακτίου στη μνήμη των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ. Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία στο Ναό των Ταξιαρχών στον Μύτικα στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πρεβέζης Χρυσόστομος.

Στην γιορτή παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Πρέβεζας κ. Χρήστος .Μπαΐλης, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Ανατολιωτάκης, ο εντεταλμένος Σύμβουλος του Δήμου Γιώργος Φραγκούλης, ο πρόεδρος του Μύτικα Νίκος Ντίτσος , εκπρόσωποι φορέων και κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι μετά αμέσως μετά το πέρας της λειτουργίας και την ομιλία του Σεβασμιότατου παρακολούθησαν παραδοσιακούς χορούς από το συγκρότημα του Μύτικα.

Στην 131 Σμηναρχία Μάχης πραγματοποιήθηκε ο επίσημος εορτασμός στη μνήμη των Ταξιαρχών όπου χοροστάτησαν οι Μητροπολίτες Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς και Πρεβέζης Χρυσόστομος.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν μεταξύ άλλων ως επίσημοι προσκεκλημένοι του Διοικητή της 131 Σ.Μ Νικόλαου Βέκιου, ο αντιπεριφερειάρχης Πρέβεζας Στράτος Ιωάννου, οι Δήμαρχοι Ζηρού Δημήτρης Γιολδάσης , Ακτίου-Βόνιτσας Νικόλαος Σολδάτος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιάννης Γιαμάς, ο αστυνομικός διευθυντής Πρέβεζας Φώτης Νάκιας, ο διοικητής της Π.Υ Λευκάδας Βασίλης Κώνστας, ο διοικητής της ΑΕΝ Ηπείρου Κώστας Λαμπρόπουλος, ο υποδιοικητής της Π.Υ Πρέβεζας Θεόδωρος Βαρδής και άλλοι επίσημοι.

Για τους προσκεκλημένους αλλά και τους πολίτες που επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο, άνοιξαν οι πύλες όχι μόνο των χώρων όπου βρίσκεται το αρχειακό υλικό αλλά και ένα από τα ΑWACKS καθώς και ένα πολεμικό αεροσκάφος.

Στις δηλώσεις τους οι Μητροπολίτες Αιτωλίας –Ακαρνανίας και Πρεβέζης έστειλαν τις ευχές τους προς το προσωπικό της αεροπορίας και προς όλους τους πιστούς, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με την βοήθεια των Ταξιαρχών θα ξεπεραστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Το θερμό του καλωσόρισμα προς όλους τους προσκεκλημένους απεύθυνε ο Διοικητής της 131 Σμηναρχίας Μάχης Νικόλαος Βέκιος ενώ ευχές για την ημέρα απεύθυναν οι αιρετοί.

alt
alt
alt
alt

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr