Εορτασμός του Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου εορτάσθη η μνήμη του Οσίου Πατρός ημών Νικοδήμου του Αγιορείτου εις το εν Ιερόν Μετόχιον του Αγίου Νικοδήμου του Μυροφόρου της Ιεράς Μονής Μαρίτσης, όπου η Β΄ Αγία Τράπεζα είναι εγκαινιασμένη εις το Σεπτόν Όνομα του και αποτεθησαύρισται Ιερά Εικών ιστορηθείσα εις Καρυές Αγίου Όρους.

Την παραμονή ετελέσθη μεγαλοπρεπώς Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος προεξάρχοντος του Πρωτοσυγκέλλου της Ι. Μ. Πατρών Αρχιμ. π. Αρτεμίου Αργυροπούλου, καθηγουμένου της παλαιφάτου και ιστορικής Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Βελημαχίου, ο οποίος εκήρυξεν τον Θείον Λόγον αναφερθείς εις το περισπούδαστον έργον του Αγίου και εις τον οσιακόν και ομολογιακόν βίον του.

Την πρωΐαν της Κυριακής ετελέσθη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία εις την οποίαν εκήρυξεν τον Θείον Λόγον ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Προκόπιος Κόρδας, Ιεροκήρυξ της Ι. Μ. Πατρών. Ο Ιεροκήρυξ ανεφέρθη εις τις αιρέσεις τις οποίες κατεπολέμησαν οι Άγιοι Πατέρες «δογματίσαντες συνοδικώς» καθώς και εις την οσιακήν μορφήν του Μεγάλου Πατρός Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου.

Μετά τις Ιερές Ακολουθίες προσεφέρθη εκκλησιαστικό μοναστηριακό κέρασμα, προσφορά των ευσεβών διακονούντων κυριών.tilegrafima.gr