Εορτασμός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στην Πάτρα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Σε κλίμα κατάνυξης εόρτασε ο Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου του Επισκοπείου των Πατρών το διήμερο που προηγήθηκε.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητρόπολης Πατρών, την παραμονή της εορτής, 25.9.2017, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός, υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, εν πληθούση Εκκλησία.

Ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του ετόνισε ότι ο Άγιος Απόστολος και Ευαγγελιστής Ιωάννης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Κυρίου «Δεύτε οπίσω μου και ποιήσω υμάς αλιείς ανθρώπων», ενώ ανεφέρθη και στα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ιερωτάτου Αποστόλου.

α)Ευαγγελιστής, β) Ηγαπημένος, γ)Παρθένος και δ) Επιστήθιος μαθητής.

•Ανήμερα, 26.9.2017, ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην μεγάλη προσωπικότητα του Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου, στην όλη του πορεία μέχρι του Σταυρού και της Αναστάσεως του Κυρίου, αλλά και μέχρι τέλος του βίου του. Εστίασε στο περί της θεολογίας θέμα, η οποία συνδυάζεται με την ουσιαστική σχέση με τον Κύριο και με την βιωματική εμπειρική θεωρία της μετ’ Αυτού κοινωνίας.

Διαβάστε εδώ:  Απάντηση του Πατρών Χρυσοστόμου στο ΣΥΡΙΖΑ: "Τους καλώ να συζητήσουμε"

Η επιβράβευση της αγάπης του Θεολόγου Μαθητού προς τον Κύριο, ήτο το ότι ο Κύριός μας έδωσε εις αυτόν την Παναγία Μητέρα του, έως της κοιμήσεώς Της.

Προ της απολύσεως, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και επήνεσε τον Εφημέριο του Ιερού Ναού, πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Γαβριήλ Χριστόπουλο, όλους τους Ιερείς και τους Διακόνους που τελούν τις καθημερινές Ιερές Ακολουθίες, ως και τους συνεργάτας του Ναού, για τον ζήλο και την αφοσίωσή τους στην Αγία μας Εκκλησία.

•Το απόγευμα, ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός και η Ιερά Παράκλησις προς τον Ευαγγελιστή Ιωάννη, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος προεξήρχε και της Ιεράς Λιτανείας της Εικόνος του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Προιστάμενος του Ιερού Μητροπολιτκού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών.