Εορτασμός Πατροκοσμά και επιμνημόσυνη δέηση στο Κοιμητήριο Σπάρτης (ΦΩΤΟ)

Loading...


Την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017 η Εκκλησία μας τίμησε τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Κοσμά του Αιτωλού και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο περικαλλής φερώνυμος Ιερός Ναός του Β΄ Κοιμητηρίου.

Η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση: «Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και παρουσία πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Για τον βίο και τις διδαχές του Αγίου μίλησε ο ιερομόναχος π. Λουκάς Ξουραφάς.

Εν συνεχεία, προπορευομένης της Φιλαρμονικής του Δ. Σπάρτης και συνοδεία πλήθους πιστών, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Αγίου στο χώρο του Κοιμητηρίου, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης μας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση για τους αναπαυόμενους εκεί από την έναρξη της λειτουργίας του μέχρι σήμερα.

Διαβάστε εδώ:  Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στη γενέτειρά του (ΦΩΤΟ)

Κατακλείοντας τη θρησκευτική τελετή ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεχάρη τον Δήμαρχο Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελο Βαλιώτη και το Δημοτικό Συμβούλιο για την φροντίδα που παρέχουν στο Κοιμητήριο. Επίσης τόνισε ότι η συγκλονιστική αυτή τελετή γίνεται αφενός για να τιμώνται οι κεκοιμημένοι, αφετέρου συντελεί στη μνήμη θανάτου, που θα πρέπει όλοι να έχουμε, ώστε να συνειδητοποιούμε το εφήμερο της επίγειας ζωής και να προετοιμαζόμαστε κατάλληλα ως Χριστιανοί για την μετάβαση στην Ουράνια Βασιλεία διάγοντας συνετό και έντιμο βίο».