Εορτασμος Αγιου Νικολαου Ναυσταθμου Σαλαμινας

Loading...


Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Νικολάου στο Ναύσταθμο της Σαλαμίνας. Την παραμονή της εορτής στις 5 Δεκεμβρίου το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η υποδοχή των Αγίων Λειψάνων του Αγίου Λουκά του Ιατρού του Ρώσου και θαυματουργού που μεταφέρθηκαν από την Ι.Μ. Σαγματά και εν συνεχεία ακολούθησε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Θ. Κηρύγματος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ Νεκτάριο Κιούλο προϊστάμενο της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της Αστυνομίας.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής 6 Δεκεμβρίου, τελέστηκε η Ακολουθία του Όρθρου και  η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ. Ειρηναίου.
Στη συνέχεια ακολούθησε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος του Αγίου Νικολάου και των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Λουκά εντός του Ναυστάθμου. Στις Ιερές Ακολουθίες που τελέστηκαν στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό συμμετείχαν Ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων και Σαλαμίνος και οι Ιερείς της Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος. Επίσης παραβρέθηκε ο  Ναύαρχος Διοικητής Διοικητικής Μέριμνας, ο Διοικητής του Ναυστάθμου Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Ναύτες και πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου και στο Ναύσταθμο, καθώς επίσης και κάτοικοι της Σαλαμίνας.

1

1