Εορτασμός Αγίου Ελευθερίου στη Λαμία (Φωτο)

Loading...


Η μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου εορτάσθηκε με λαμπρότητα την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου στο ομώνυμο Ιερό Παρεκκλήσιο της Ενορίας του Αγίου Αθανασίου Λαμίας, που ευρίσκεται κάτωθεν του Ιερού Ναού.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον άνω Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου ιερούργησε και ωμίλησε ο  Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος.
Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ερμηνεύοντας τον στίχο του αποστολικού αναγνώσματος «μη ούν επαισχυνθής το μαρτύριον του Κυρίου ημών …αλλά συγκακοπάθησον τω ευαγγελίω κατά δύναμιν Θεού» (Β Τιμ. 1,8) έκανε μία ιστορική αναδρομή στα μαρτύρια της Εκκλησίας μας ανά τους αιώνες, θύματα των οποίων υπήρξαν και ο σήμερα τιμώμενος Άγιος Ελευθέριος και η μητέρα του Ανθία.

Ετόνισε ότι ο Απόστολος Παύλος απευθύνεται και προς όλους εμάς προτρέποντάς μας να μη δειλιάζουμε και να μην ντρεπόμαστε να ζούμε την ζωή του Χριστού και να δίδουμε την μαρτυρία της πίστεως.

Μάλιστα στη σημερινή εποχή που η αθεΐα εγείρει θρασεία την κεφαλή της και διασαλεύει τα θεμέλια της Εκκλησίας.

Μετά την Θεία Λειτουργία Κλήρος και λαός προπορευομένων των ιεροπαίδων με τα εξαπτέρυγα και της ιεράς Εικόνος του Αγίου Ελευθερίου μετέβησαν στο Παρεκκλήσιο του Αγίου, όπου τελέσθηκε δέηση και στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος διένειμε το Αντίδωρο.

Ακόλουθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε μικρή δεξίωση προς όλους στη μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας.

alt
alt
alt
alt