Εόρτασε η Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Τριταίας Πατρών (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα εορτάσθη η εορτή των Αγίων Πάντων στην ομώνυμη, ιστορική Ιερά Μονή στην Τριταία Πατρών.

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση η Μητρόπολη Πατρών: «Την παραμονή της εορτής, 10.6.2017, ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός κατά την μοναστηριακή τάξη, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Αρχιμ. π. Νεκταρίου Κωτσάκη, Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Ομπλού Πατρών, ο οποίος ωμίλησε επικαίρως.

Ανήμερα, 11.6.2017, ετελέσθη η Θεία Λειτουργία, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου, με την συμμετοχή Ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και πλήθους Λαού.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην ομολογία και στην μαρτυρία των Αγίων και στην επισφράγιση αυτής της ομολογίας, πολλάκις με το μαρτύριον του αίματος. Επίσης μίλησε και για την άρνηση του Κυρίου εκ μέρους των ανθρώπων. Ανεφέρθη μάλιστα σε σύγχρονες μορφές άρνησης. Κατέληξε δε μιλώντας για την δύναμη της μετανοίας.

Επίσης επήνεσε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. π. Αρτέμιο Αργυρόπουλο, Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως και την περί αυτόν Αδελφότητα, για τον ιερό τους ζήλο και την προσπάθειά τους να στέκεται το Μοναστήρι, φωτεινός οδοδείκτης για τους ανθρώπους.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Πατρών: Τίμησε ευεργέτες σε μια ιδιαίτερη βραδιά (ΦΩΤΟ)

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος προεχείρισε Πρωτοπρεσβύτερο τον π. Θεόδωρο Ανδρικόπουλο, Εφημέριo του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Καλεντζίου, επαινέσας αυτόν για το ιερατικό του ήθος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας, ετελέσθη ο μεθέορτος Εσπερινός και Κτητορικό Μνημόσυνο, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο».