Ενθρόνιση Νέας Ηγουμένης στην Ι.Μονή στην Asten Ολλανδίας (ΦΩΤΟ)

Loading...


ΣΤΗΝ

Μέσα σε κλίμα πνευματικής κατάνυξης και συγκίνησης έγινε την Δευτέρα 15 Αυγούστου 2016, στις 4 το απόγευμα, η της νέας στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου στο Asten της Ολλανδίας, Γερόντισσας Ιωάννας.

Στον Εσπερινό που τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής εχοροστάτησε ο με τη συμμετοχή ιερέων της Ιεράς Μητροπόλεως και γειτονικών περιοχών, άλλων ορθοδόξων παρουσιών, καθώς και των μοναζουσών της Ιεράς Μονής και γειτονικών ιερών μονών. Λίγο πριν το τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε λόγο προς τη νέα Ηγουμένη προτρέποντάς τη να συνεχίσει το σπουδαίο έργο της αείμνηστης Γερόντισσας Μαρίας για την προβολή του ορθόδοξου ασκητικού πνεύματος στην Δύση και να προσεύχονται οι μοναχές για την σωτηρία της ψυχής τους και για όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια όλο το εκκλησίασμα με πολύ θέρμη φώναξε «ΆΞΙΑ» για την νέα ηγουμένη, Γερόντισσα Ιωάννα, η οποία κατάγεται από τις ΗΠΑ.

Μετά το τέλος της ακολουθίας ο Μητροπολίτης, με την παρουσία όλων των παρευρισκομένων, ετέλεσε Τρισάγιο στον τάφο της μακαριστής Γερόντισσας Μαρίας.

IMG_5899.jpg
IMG_5908.jpg
IMG_5911.jpg
IMG_5923.jpg
IMG_5934.jpg
IMG_5961.jpg
IMG_5964.jpg