Ένα στολίδι για τη Φθιώτιδα από την Ιερά Μητρόπολη

Loading...


Μέσα στη χαρμόσυνη περίοδο της Αναστάσεως του Κυρίου μας Ιησού Χριστού, κατά την οποία «πάσα φύσις αγάλλεται και χαίρει», η Ιερά Μητρόπολή μας ετοιμάζεται να εορτάσει ένα μεγάλο γεγονός για το οποίο πολλά χρόνια εργάζεται με κόπο και μόχθο.

Πρόκειται για τα εγκαίνια του μεγάλου και επιβλητικού κτιριακού συγκροτήματος του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο ευρίσκεται στις οδούς Μεγάλου Αλεξάνδρου και Αγράφων, όπου και ο Ιερός Ναός του θαυματουργού Μεγαλομάρτυρος Αγίου Εφραίμ.
Η μεγαλοπρεπής τελετή των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή των Μυροφόρων, 19 Μαίου και ώρα 12η μεσημβρινή, θα συμ­με­τα­σχουν δε Συνοδικοί Μητροπολίτες και άλλα επίσημα πρόσωπα της Εκκλησίας και της Πολιτείας.

Των εγκαινίων θα προηγηθεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας θα τεθεί προς προσκύνησιν τεμάχιον του Ιερού Λειψάνου του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας Λουκά του Ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως.

Το Πνευματικό Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεώς μας θα είναι για την πόλη της Λαμίας και ολόκληρης της Μητροπόλεως Φθιώτιδος το πνευματικό κόσμημα και το κέντρο της ζωής της. Σ΄ αυτό το τεράστιο οικο­­δόμημα ήδη στεγάζονται όλες οι υπηρεσίες και δραστηριότητες της τοπικής Εκκλησίας, έχει δε την δυνατότητα να φιλοξενήσει προγράμματα και δράσεις της κεντρικής διοικήσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και άλλων ομοδόξων Εκκλησιών.