Εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών για τους κληρικούς της Ι.Μ. Νέας Σμύρνης

Loading...


Άνοιξε κι εφέτος ο κύκλος των ιερατικών Συνάξεων για το εκκλησιαστικό έτος 2016-2017. Κατά την πρώτη Ιερατική Σύναξη, ο Σεβασμ. Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης απευθυνόμενος προς τους ανέφερε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η αγάπη του Θεού επί σειρά ετών μας αξίωσε κατά τις Ιερατικές Συνάξεις που πραγματοποιήσαμε να προσεγγίσουμε ένα σημαντικό αριθμό θεολογικών, ποιμαντικών και διοικητικών θεμάτων. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πνευματική ωφέλεια που αντλήσαμε όλοι μας, υπήρξε μεγάλη, και επιπλέον αξιωθήκαμε να γνωρίσουμε από κοντά και να ακούσουμε εκλεκτούς εισηγητές, επισκόπους, πρεσβυτέρους και λαικούς, καθηγητές στις Θεολογικές μας Σχολές Αθηνών και Θεσσαλονίκης.
Οι εφετινές μας Συνάξεις θα στραφούν γύρω από ένα πρακτικό και ταυτόχρονα χρησιμότατο θέμα: Την εκμάθηση των ηλεκτρονικών υπολογιστών. Πως, δηλαδή, να χρησιμοποιούμε αυτό το σύγχρονο εργαλείο, πως να γράφουμε και να εκτυπώνουμε κείμενα και έγγραφα, πως να αναζητούμε πληροφορίες στο διαδίκτυο, πως να επικοινωνούμε μέσω του διαδικτύου, πως να δημιουργούμε ένα ηλεκτρονικό αρχείο, απαραίτητο σήμερα, τόσο για μας τους ίδιους όσο και για την ενορία στην οποία διακονούμε».
Οι συμμετέχοντες κληρικοί διαχωρίστηκαν σε τρία επίπεδα: στο αρχικό, στο μέσο και στο προχωρημένο. Όλοι οι κληρικοί έλαβαν από έναν προσωπικό, φορητό υπολογιστή της ίδιας εταιρείας και ίδιων προδιαγραφών, εφόσον είναι κοινή η εκπαίδευση. Η πρώτη εκπαιδευτική Συνάντηση, όπως και οι επόμενες, πραγματοποιήθηκε στις αίθουσες της Σχολής Εκκλησιαστικής Βυζαντινής Μουσικής, στον Άγιο Ανδρέα Νέας Σμύρνης, δεδομένου ότι οι χώροι αυτοί διαθέτουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
* * *
Στο τέλος της πρώτης Ιερατικής Σύναξης ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης N. Σμύρνης κ. Συμεών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι όλοι θα ωφεληθούμε από αυτή την προσπάθεια και διένειμε στους συμμετέχοντες κληρικούς το τομίδιο του πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δανιήλ Γ. Αεράκη, «Πρόσχωμεν» (αρ. 11).