Εκδηλώσεις μνήμης για τη σφαγή στο Κομμένο Αρτας (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Loading...


ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ 317 ΘΥΜΑΤΩΝ

Παρουσία του Πρωθυπουργού της χώρας κ. πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης των 317 θυμάτων από τα του μαρτυρικού χωριού .

Η σφαγή του Κομμένου έλαβε χώρα τα ξημερώματα της 16ης Αυγούστου του 1943, με τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται αντιμέτωποι με την θηριωδία των γερμανικών δυνάμεων κατοχής, οι οποίες ξεκλήρισαν ολόκληρο το χωριό.

Το πρωί τελέσθηκαν, στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου & Παύλου, ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία και εν συνεχεία ο ετέλεσε Επιμνημόσυνη Δέηση έμπροσθεν του μνημείου των 317 θυμάτων στην κεντρική πλατεία, ενώ ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων.

Στις εκδηλώσεις μνήμης, εκτός του Πρωθυπουργού, παρευρέθησαν η Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητική Εκπρόσωπος και Βουλετυής του Νομού κα. Όλγα Γεροβασίλη, ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Γεώργιος Βαρεμένος, οι Βουλευτές του Νομού κ. Βασίλειος Τσίρκας και κ. Γεώργιος Στύλιος, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Άρτης κ. Βασίλειος Ψαθάς, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά κ. Ευστάθιος Γιαννούλης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Άρτης κ. Χρήστος Παπάζογλου, λοιποί άρχοντες του Νομού και πλήθος πιστού λαού.

DSCN5246.JPG
DSCN5260.JPG
DSCN5281.JPG
DSCN5303.JPG
DSCN5337.JPG
DSCN5364.JPG
DSCN5365.JPG