Εγκαίνια της εκ βάθρων ανακαινισθείσης Ι.Μονής Αγίας Βλαμαρής Σάμου (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με την δέουσα λαμπρότητα και σε κλίμα βαθείας κατανύξεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάμου και Ικαρίας κ.κ. Ευσέβιος, ετέλεσε την Κυριακήν 16ην Ιουνίου 2013, Κυριακήν των αγίων Πατέρων της Α  Οικουμενικής Συνόδου, τον εγκαινισμό του Ιερού Θυσιαστηρίου του Καθολικού της εκ βάθρων ανακαινισθείσης Ιεράς Μονής Αγίας Ζώνης Βλαμαρής Σάμου, η οποία εκτίσθη το 1695, κατά την τάξιν των εγκαινίων επί σαλευθείση Αγία Τραπέζη.

Προ του τέλους της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα έκανε μία σύντομη ιστορική αναδρομή στην πορεία του όλου έργου ανακαινισμού της Ιεράς Μονής, από την έναρξη της προσπάθειας το 1997 έως και σήμερα, ευχαριστώντας μάλιστα ονομαστικώς όσους συνέβαλαν τα μέγιστα προς την επίτευξή του.

Ανηγόρευσε δε τον Παν/τον Αρχιμ. π. Χριστοφόρον Πέτρου σε Προηγούμενον της Ιεράς Μονής, χειροθέτησε τον ιερομόναχον π. Νικηφόρον Γερογλήν σε Σύγκελλο και απένειμε το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου στον θεολόγον Ιερομόναχον π. Αμφιλόχιον Φλεβάρην, προς τον οποίον απηύθυνε πατρικές παραινέσεις και νουθεσίες, εφόσον θα εγκαταβιοί πλέον στην Ιερά Μονή, αναλαμβάνοντας την διοίκησιν και την φροντίδα της.

Προέτρεψε δε τους πιστούς με θέρμη καρδιάς να αντλούν χάρη από την Θεομητορική μάνδρα της Αγίας Ζώνης στηρίζοντας με την αγάπη και την προσευχή τους την συνέχιση της ιστορικής της πορείας και τους διένειμε ως ενθύμιο των εγκαινίων, ένα φυλλάδιο που ερμηνεύει όλα όσα τελέσθηκαν, ως και την εικόνα της αγίας Ζώνης και κηρομαστίχη προς ευλογίαν και αγιασμό τους.

alt
alt
alt