Εγκαίνια Παρεκκλησίου από τον Πατρών Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα ετελέσθησαν, τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου (του Ιερού Ναού Παντανάσσης) των Αγίων και Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της , την παραμονή, 10.11.2019, ετελέσθη η κατάθεσις των Ιερών Λειψάνων και ο Εσπερινός των Εγκαινίων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Ανήμερα, 11.11.2019, ετελέσθησαν ο Όρθρος- η ακολουθία των Εγκαινίων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του , εν πληθούση Εκκλησία.

Διαβάστε εδώ:  Ο Καλαβρύτων Ιερώνυμος στον Αγιο Ανδρέα Πατρών (ΦΩΤΟ)

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στο σύντομο ιστορικό του Ιερού Παρεκκλησίου, το οποίο κατασκευάσθη μετά τον καταστροφικό σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008, προκειμένου να εξυπηρετήση τις λατρευτικές ανάγκες της Ενορίας. Ειδική αναφορά έκαμε στους μακαριστούς Ιερείς του Ιερού Ναού, ενώ επήνεσε τον προιστάμενο του Ναού, αιδεσιμολογιώτατο Πρωτ. π. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του για το ζήλο τους και την αφοσίωσή τους στην αγία μας Εκκλησία και για την εργατικότητά τους, ώστε να φθάσωμε σε αυτήν την ημέρα των Εγκαινίων.tilegrafima.gr