Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεο (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα τελέσθηκαν η καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου, του τροπαιοφόρου Τ.Κ. Αγίου Γεωργίου Φαρσάλων υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμοθέου με τη μετοχή Κληρικών της Αρχιερατικής Περιφερείας Φαρσάλων.

Οπως αναφέρει ανακοίνωση της Μητροπόλεωες, «την Παρασκευή 21 Ιουλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας χοροστάτησε στην ακολουθία του Εσπερινού.

Την επομένη Σάββατο 22 Ιουλίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την ακολουθία των Εγκαινίων και της Θείας Λειτουργίας στον ως άνω Ιερό Ναό.

Η καθιέρωση της Αγίας Τραπέζης έγινε δια των λειψάνων των αγίων Μαρτύρων των Οσιάθλων των εν Ταώ της Πεντέλης αναιρεθέντων, των εν τη Ιερά Μονή του Αγίου Σάββα και των εν τη Ιερά Μονή του Οσίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου.

Διαβάστε εδώ:  Εγκαίνια Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου από τον Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου (ΦΩΤΟ)

Προ του αποστολικού αναγνώσματος χειροθέτησε Αναγνώστη τον κ. Παναγιώτη Κατσιανάκη, Δεξιό Ιεροψάλτη του Ιερού Ναού.

Προ της απολύσεως, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, στην σύντομη ομιλία του, δοξολόγησε τον Κύριο της Δόξης και ευχαρίστησε τον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλό μας π. Αμφιλόχιο Παπανδρέου για την επιστασία της διεξαγωγής των Εγκαινίων, τον π. Γεράσιμο Καλλιώρα, Εφημέριο του Ιερού Ναού και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο καθώς και τους υπολοίπους Ιερείς, τις Αρχές του τόπου με επικεφαλής τον κ. Αριστομένη Καραχάλιο, Δήμαρχο Φαρσάλων, τους Ιεροψάλτες και τον ευσεβή λαό του Θεού».