Εγκαίνια Ιερού Ναού από τον Καρυστίας Σεραφείμ

Loading...


Με λαμπρότητα και κατάνυξη του διημέρου 15 και 16 Νοεμβρίου 2019 τελέστηκε η τελετή των εγκαινίων του νέου περικαλέστατου Ιερού επ’ ονόματι των Αγίων Μαρτύρων Σοφίας και των θυγατέρων αυτής Πίστεως Ελπίδος και Αγάπης από τον στην ολιγάνθρωπη ενορία της Δροσιάς (Παλαιό Ζαπάντι) της επαρχίας Αλιβερίου.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 εσπέρας τελέστηκε ο Μέγας Αρχιςρατικός Εσπερινός των Εγκαινίων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ του και προσκομίσαντος τα ιερά μαρτυρικά χαριτόβρυτα λείψανα για τον καθαγιασμό της Αγίας Τραπέζης τον οποίον και υποδέχθηκαν θερμώς οι πιστοί της ενορίας.

Το πρωί του Σαββάτου 16 Νοεμβρίου 2019 τελέστηκε ο Όρθρος και στην συνέχεια η τελετή των Εγκαινίων με την αρμόζουσα τυπική τάξη και ευπρέπεια όπου κατὰ τὴν διάρκεια της ιεράς τελετῆς ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ έξηγησε τα τελούμενα των εγκαινίων στους πιστούς οι οποίοι είχαν την χαρά και την ευλογία με την συμμετοχή και την παρουσία τους να λάβουν την ευλογία των Εγκαινίων του νεόδμητου Ιερού Ναού.

Ακολούθησε η πρώτη Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ πλαισιούμενος από τον Πανοσ Αρχιμ Νεκτάριο Καπενή τον Πρωτοπρεσβύτερο Γεώργιο Γιαννούλη εφημέριο ενορίας Αγίου Λουκά τον Πρωτοπρεσβύτερο Ευάγγελο Βογιατζή εφημέριο ενορίας Αγίου Ιωάννου Αλιβερίου τον Πρωτοπρεσβύτερο Αντώνιο Γκίκα εφημέριο ενορίας Δύστου Αλιβέριου τον Πρεσβύτερο Νικόλαο Καλιπολίτη εφημέριο ενορίας Λεπούρων και τοποτηρητού της ενορίας Δροσιάς και του Διακόνου Στυλιανού Πεταχτή.

Διαβάστε εδώ:  Εγκαίνια Παρεκκλησίου από τον Πατρών Χρυσόστομο (ΦΩΤΟ)

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Σεραφείμ αναφέρομενος στην σημασία των εγκαινίων και την αγιότητα του ναού ο οποιος θεωρείται μία τράπεζα του ουρανού μεταδίδοντας την θεία χάρη του θεού δια των ιερών μυστηρίων και της Θείας Ευχαριστίας ώστε να εγκαινιζόμαστε με την συμμετοχή μας εις αυτήν.

Εν συνέχεια συνεχάρει τους κατοίκους της μικρής αυτής ενορίας για την συνδρομή και την πολύτιμη βοήθεια τους ώστε να αποπερατωθεί ο ιερός ναός.

Επίσης ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους κληρικούς που παρευρέθηκαν στη σημερινή τελετή των Εγκαινίων καθώς και όλο τον κόσμο που με ευλάβεια ήρθε σήμερα εδώ να προσευχηθεί.

Επίσης ευχαρίστησε την ενοριακή επιτροπή τους Ιεροψάλτες τους Ενορίτες τους χορηγούς και όλους όσουν συνέβαλαν για την οργάνωση της τελετής των εγκαινίων.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Πετρογιάννης, Κωνσταντίνος Ρουμελιώτης

 • Διαβάστε όλες τις ειδήσεις  και τα εκκλησιαστικά ΝΕΑ από το vimaorthodoxias.gr • Ορθοδοξία : Όλα τα ΝΕΑ για τις μητροπόλεις

  Επικαιρότητα ΕΔΩ 

  Εορτολόγιο : Γιορτή σήμερα - Όλες οι γιορτές

  Όλες οι προσευχές : Προσευχή 

   
 • tilegrafima.gr