Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίου Φανουρίου στην Κάτω Αχαΐα (ΦΩΤΟ)

Loading...


Με λαμπρότητα ετελέσθησαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Φανουρίου, Αλυκών Κάτω Αχαΐας.

Οπως αναφέρει ανακοινωθέν της Μητροπόλεως, το Σάββατο το πρωί, 16.9.2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φανουρίου, Αλυκών Κάτω Αχαίας, (παρεκκλήσιον Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, εχοροστάτησε στην Ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε τα ιερά Εγκαίνια του ως άνω Ιερού Ναού, ο οποίος αποτελεί δωρεά της ευσεβεστάτης κ. Παναγιώτας Χατζοπούλου.

Ο Σεβασμιώτατος κατά την Ιερά Ακολουθία εξηγούσε τα τελούμενα στους πιστούς, οι οποίοι κατέκλυσαν το ιερό παρεκκλήσιο και τους χώρους πέριξ αυτού.

Εν συνεχεία ετέλεσε την πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή των Ιερέων της Ενορίας.

Πλήθος πιστών συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία με πρώτον τον Δήμαρχο της Δυτικής Αχαίας κ. Χρίστο Νικολάου.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του ανεφέρθη στην μεγάλη δωρεά της κ. Παναγιώτας Χατζοπούλου, η οποία προσέφερε την οικία της μετά του οικοπέδου και του Ιερού Ναού του Αγίου φανουρίου. Η ευλαβεστάτη Παναγιώτα Χατζοπούλου έχει δωρίσει και την εντός της πόλεως της Κάτω Αχαίας οικία της, όπου στεγάζεται το πνευματικό κέντρο του Ιερού Ναού του Τιμίου Σταυρού.

Διαβάστε εδώ:  Ι.Μ. Πειραιώς: Εγκαίνια νέων σχολικών εγκαταστάσεων δωρεάς Βαγγέλη Μαρινάκη (ΦΩΤΟ)

Το όνομά σας, είπε, μεταξύ των άλλων, ο Σεβασμιώτατος, εγράφη όχι μόνο εις τα δίπτυχα της γης, αλλά και εις τας δέλτους του ουρανού.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επέδωσε στην κ. Παναγιώτα, Ευεργετήριο Γράμμα για την μεγάλη της προσφορά προς την Ενορία του Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαίας και στην Εκκλησία γενικώτερα.

Τέλος, το λόγο έλαβε η κ. Παναγιώτα Χατζοπούλου, η οποία ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο για την πολλή του αγάπη και το αμέριστο πατρικό του ενδιαφέρον, ως και τον προιστάμενο του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Απόστολο Δημητρόπουλο για την στήριξή του.